SMN etablerer eget såkornfond for grønne gründere

Fondet skal ha 150 millioner kroner i kapital, øremerket midtnorske gründere og oppstartsbedrifter. 
Fra venstre: Styreleder i Såkorn 1 Midt Trond Mellingsæter, konsernsjef i SpareBank 1 SMN Jan-Frode Janson, Jan Biti og Crisitna Santos i Cofounder | Foto: Sparebank 1 SMN
Fra venstre: Styreleder i Såkorn 1 Midt Trond Mellingsæter, konsernsjef i SpareBank 1 SMN Jan-Frode Janson, Jan Biti og Crisitna Santos i Cofounder | Foto: Sparebank 1 SMN

Sparebank 1 SMN har etablert et såkornfond på 150 millioner kroner. Såkornfondet skal investere i midtnorske bedrifter i oppstartsfasen. 

– Dette er en historisk dag for oss. Med etableringen av Såkorn 1 Midt gjør vi vår desidert største investering fra vårt samfunnsutbytte, noensinne. Vi må faktisk omtrent 150 år tilbake i tid for å finne nest største investering, den gang vi bidro med godt og vel 100 millioner kroner til restaureringen av Nidarosdomen, sier konsernsjef Jan Frode Janson i Sparebank 1 SMN i en pressemelding.

Såkornfondet vil bli skilt ut i en egen stiftelse med eget styre og vil ha egne forvaltere som vil hente inn like mye penger fra andre kilder. 

– For å få ting til å skje, må noen gå foran. Etableringen av Såkorn 1 Midt er et bidrag til de som gjør nettopp dette da midlene skal gå til lokale gründere innenfor grønn nyskaping. Det ligger et enormt potensial i videreutviklingen av midtnorsk næringsliv, og vi utfordrer nå andre investorer til å komme på banen, sier Janson.

Styreleder for Såkorn 1 Midt er Trond Mellingsæter, tidligere Norges-sjef i Danske Bank. Resten av styret består av prorektor Toril Hernes fra NTNU, Ingvild Vartdal, Eli Grong Aursand og Roar Myhre.

Forvalterne som skal hente inn og investere pengere fra fondet er Cofounder og Converto. 

– Vi er fornøyde med at Cofounder i Trondheim og Converto i Ålesund tar oppdraget i fellesskap, under navnet CC Capital. De kjenner regionen godt, utfyller hverandre perfekt geografisk og deler vårt brennende engasjement for videreutviklingen av næringslivet her midt i landet, sier Mellingsæter.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også