Aprila på vei mot første lønnsomme kvartal

Nisjebanken Aprila bank har vært i markedet siden 2018 og ligger an til å oppnå sitt første kvartal med målsatt lønnsomhet i inneværende kvartal.
Nisjebanken Aprila Bank ligger an til å oppnå sitt første lønnsomme kvartal. | Foto: Sebastian Holsen
Nisjebanken Aprila Bank ligger an til å oppnå sitt første lønnsomme kvartal. | Foto: Sebastian Holsen

Aprila Bank er en nisjebank som henvender seg mot SMB-markedet med kombinerte bank- og regnskapstjenester. Banken ble lansert i 2018 og har siden jobbet med å få inn en tilstrekkelig stor kundegruppe. 

I en melding fredag melder Aprila at de ved utgangen av mai hadde passert sitt mål om et driftsresultat før skatt på 3,7 millioner kroner for kvartalet og 1,7 millioner for hittil-i-år.

«Måloppnåelsen er et bevis på Aprilas effektive drift og antyder at banken er på vei mot en robust nettoinntekt i 2023», skriver banken i meldingen.

Nøkkeltall per mai 2023:

  • Brutto utlån 774 millioner kroner, opp 56 prosent fra samme tid i fjor
  • 719 millioner i løpende kassakreditter, opp 67 prosent fra samme tid i fjor
  • 4278 kredittkunder, opp 53 prosent fra samme tid i fjor.
  • Kostnadsprosent på 59 prosent hittil i kvartalet og 66 prosent på 12-månedersbasis.

Aprila Bank oppnådde et resultat etter skatt i fjerde kvartal 2022 på -1,4 millioner kroner, opp fra -6,5 millioner kroner i samme periode i 2021. For året 2022 kom resultat etter skatt på -8,6 millioner kroner, en forbedring fra -34,5 millioner kroner i 2021.

Først signalisterte banken til aksjonærene at de håpet på overskudd i løpet av 2022, men det tok altså to kvartaler til å nå målet. 

Underveis har de blant annet hatt et samarbeid med DNB som senere ble avviklet. I september i fjor fikk de Visma inn på eiersiden. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også