Varaordfører ber kommunen droppe Nordea

- Vi har tre banker i Stryn, og Nordea er ikke en av dem.
Nordea har trukket seg ut av Stryn. Nå vil varaordføreren at kommunen skal bytte til en bank med lokalt nærvær. | Foto: Pr/nordea
Nordea har trukket seg ut av Stryn. Nå vil varaordføreren at kommunen skal bytte til en bank med lokalt nærvær. | Foto: Pr/nordea

Det har blitt tøffere konkurranse om bankkundene i Stryn. Nylig etablerte Sparebank 1 Søre Sunnmøre seg der, etter sammenslåingen med Sparebank 1 SMN. I tillegg har de lokale konkurrentene Sparebanken Vest og Sparebanken Sogn og Fjordane et nærvær der.

Kort tid etter nyheten om SMN-etableringen, ble det kjent at Nordea legger ned sitt lokalkontor i Stryn. 

Nylig la Stryn kommune fram sin rapport om finans-og gjeldsforvaltningen i kommunen. I den forbindelse benyttet varaordfører Torstein Tvinnereim anledningen til å be administrasjonen vurdere kundeforholdet med Nordea. 

Tvinnereim argumenterer med at det er tre banker som har et lokalt nærvær i kommunen, og at man bør prioritere disse. 

– Vi har hatt eit langt forhold til Nordea som bankleverandør og vi har ikkje vurdert å endre det som er eit godt samarbeid. Dei er veldig tilgjengelege for oss sjølv om dei ikkje er her i Stryn. Eg forstår spørsmålet og prinsippet, men skal vi endre bankforbindelse bør det vere fordi tenesta ikkje fungerer, men det gjer det, svarte økonomisjef Eivind Hopland i Stryn kommune ifølge avisa Fjordingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også