Derfor valgte Tekna Handelsbanken

Teknas generalsekretær sier Handelsbanken kom med det desidert beste tilbudet til deres 100.000 teknologer og ingeniører. Det er imidlertid ett punkt Tekna vil pushe Handelsbanken til å bli bedre på. 
Generalsekretær i Tekna Line Henriette Holten | Foto: Tekna
Generalsekretær i Tekna Line Henriette Holten | Foto: Tekna

– Bank- og forsikringsavtaler er viktig for alle våre medlemmer. Det skal være solide, konkurransedyktige betingelser, gode digitale flater og tett kundeoppfølging av en fullservice-bank. Det har vi fått gjennom avtalen med Handelsbanken, sier generalsekretær i Tekna, Line Henriette Holten. 

Tekna har i likhet med Akademikerne Pluss byttet fra Danske Bank, og vil nå samarbeide med Handelsbanken for å tilby banktjenester til 207.000 medlemmer. Felles for de to forbundene er at de har en høyt utdannet medlemsmasse. 

Detaljene i avtalen kan ikke Holten avsløre før på nyåret, men hun understreker at Teknas 102.000 medlemmer, med mastergrad innen teknologi, realfag eller naturvitenskap, er attraktive kunder for en bank. 

– Vi har vært i forhandlinger med flere banker. Vi har satt flere kriterier som inkluderer pris, digitale flater, tilgjengelighet, personlig rådgivning, og bærekraft og etikk. Etter en totalvurdering har vi fått den beste dealen med Handelsbanken, sier Holte. 

Landssjef i Handelsbanken, Arild Andersen, la ikke skjul på i et intervju med FinansWatch da avtalen ble offentliggjort, at medlemmene er attraktive for en bank. Avtalen med Tekna går rett i kjernen av Handelsbankens strategi mot å bli den foretrukne banken for personer med god lønn og mer komplekse økonomiske behov. 

Handelsbanken vil også investere stort i digital utvikling. Det var en av tingene som fikk Tekna på kroken, forteller Holte. 

Ett punkt

Det er imidlertid et annet punkt Tekna er opptatt av, der Tekna forventer forbedringer fra Handelsbanken: Bærekraft og etikk.

– Dette er et punkt vi er opptatt av og der er ikke Handelsbanken blant de beste ennå, men vi vet det er prioritert på konsernnivå. Vi i Tekna vil puste Handelsbanken i nakken på dette punktet fremover, sier Holte. 

Handelsbanken kom i 2023 på en tredjeplass på BIs Norsk bærekraftsbarometer.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også