Handelsbanken kaprer største kundegruppe fra Danske bank

Avtalene trer i kraft fra årsskiftet, når dagens avtaler med Danske Bank går ut. 
Handelsbanken er den nye avtalebanken til Akademikerne Pluss sine medlemsforbund og Tekna. Tilsammen betyr det potensielt 207.000 nye kunder for Handelsbanken.
Handelsbanken er den nye avtalebanken til Akademikerne Pluss sine medlemsforbund og Tekna. Tilsammen betyr det potensielt 207.000 nye kunder for Handelsbanken.

Akademikerne Pluss, et samarbeid mellom flere fagforbund har inngått en avtale på vegne av 105.000 medlemmer med Handelsbanken.

Samtidig skriver også Tekna på sine nettsider at de har inngått en egen avtale med Handelsbanken. 

Akademikerne Pluss

Avtalen er den største forbundsavtalen i Norge og har de siste par årene vært hos Danske Bank. 

Den nye avtalen trer i kraft ved årsskiftet, når dagens avtaleperiode med Danske Bank går ut. Danske Bank har som kjent besluttet å selge personmarkedsvirksomheten sin i Norge og er ikke lenger en aktuell bankpartner for Akademikerne. 

– Etter lang tids dialog med bankene, har vi funnet det vi mener er det aller beste tilbudet for medlemmene i foreningene, sier Einar Espolin Johnson, administrerende direktør i Akademikerne Pluss til E24.

Handelsbanken har det siste året hatt et uttalt strategi om å øke markedsandelen sin i det norske personmarkedet. Fra før har banken avtale med Juristforbundet og Advokatforeningen, som ifølge kvartalsrapportene har bidratt til vekst på området.

Medlemsforbundene i Akademikerne Pluss er for tiden Legeforeningen, Tannlegeforeningen, Psykologforeningen, Samfunnsviterne, Samfunnsøkonomene, Veterinærforeningen, Naturviterne, Norsk Lektorlag, Arkitektenes Fagforbund (AFAG) og Krigsskoleutdannede Offiserers Landsforbund (KOL)

Econa var tidligere medlem av Akademikerne Pluss, men har valgt å forhandle sin egen avtale med Nordea nylig.

Tekna

Tekna, med 102.000 medlemmer, har også inngått avtale med Handelsbanken i dag. Også de var tidligere i Danske Bank. 

– Vi har vært i forhandlinger med flere banker, og Handelsbanken ga Teknas medlemmer de beste prisene og det skarpeste totaltilbudet, sier generalsektretær Line Henriette Holten i Tekna i en pressemelding.

Tekna organiserer medlemmer som har en mastergrad innen teknologi, realfag eller naturvitenskap.

– Jeg vet at foreningens medlemmer har høye forventninger til teknologi og digitale brukeropplevelser. Handelsbanken investerer betydelig i utviklingen av teknologi, og bygger nå et helt nytt digitalt og smidig banktilbud til personkundene, sier landssjef Arild Andersen i Handelsbanken i meldingen.

Også denne avtalen trer i kraft ved årsskiftet. Hverken Akademikerne eller Tekna vil si noe om varigheten til avtalene. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også