Obos-banken kjøper Obos eiendomsmeglere

Fordel å knytte eiendomsmegling tettere sammen med bankvirksomheten, sier administrerende direktør i OBOS-banken Øistein Gamst Sandlie.
Administrerende direktør i OBOS-banken Øistein Gamst Sandlie, sier det vil være en fordel for banken og eiendommeglerforetaket å knyttes tettere sammen. | Foto: Hampus Lundgren
Administrerende direktør i OBOS-banken Øistein Gamst Sandlie, sier det vil være en fordel for banken og eiendommeglerforetaket å knyttes tettere sammen. | Foto: Hampus Lundgren

Obos-banken overtar Obos sin eiendomsmeglervirksomhet. De to aktørene har samarbeidet over flere år. 

– Vurderingen til styrene i begge selskaper er at et salg av OBOS Eiendomsmeglere til OBOS-banken vil gi bedre forutsetninger for å lykkes med dette samarbeidet. Strategien til OBOS-banken og OBOS Eiendomsmeglere utfyller hverandre godt, sier administrerende direktør i OBOS-banken Øistein Gamst Sandlie.

Målet til de sammenslåtte selskapene er at banken skal være ledende på lån til Obos-boliger og borettslag, mens eiendomsmegleren skal være størst på salg av obos-tilknyttede boliger. 

Obos eiendomsmeglere hadde ved utgangen av 2022 59 ansatte. Selskapet var i 2022 den nest største megleren av boliger i Obos-tilknyttede borettslag, med 18 prosent av salgene på Østlandet. Obos Eiendomsmeglere omsatte totalt 1497 boliger i 2022 gjennom de elleve kontorene i Oslo, Hamar, Fredrikstad og Tønsberg. Omsetningen i var på 119 millioner kroner med et resultat før skatt på 3,9 millioner kroner i 2022. Obos Eiendomsmeglere AS vil være et datterselskap av Obos-banken AS.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også