Sparebank 1 Nord-Norge leverer en egenkapitalavkastning på 19,1 prosent i årets første kvartal

Resultathopp for Sparebank 1 Nord-Norge i årets første kvartal. 
Konsernsjef i Sparebank 1 Nord-Norge, Liv Ulriksen. | Foto: Sebastian Holsen / FinansWatch
Konsernsjef i Sparebank 1 Nord-Norge, Liv Ulriksen. | Foto: Sebastian Holsen / FinansWatch

Sparebank 1 Nord-Norge oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 19,1 prosent i første kvartal 2023, opp 7,5 prosentpoeng fra 11,6 prosent i samme periode i 2022, det skriver Sparebank 1 Nord-Norge i sin kvartalsrapport.

– Det er en vesentlig forbedring fra første kvartal i fjor, som var preget av at vi var i sluttfasen av Covid-pandemien. Egenkapitalavkastningen påvirkes også positivt av at vi har redusert egenkapitalen vår etter å ha betalt ut høyt utbytte for både 2021 og 2022. Banken er likevel fortsatt godt kapitalisert, uttaler konsernsjef i Sparebank 1 Nord-Norge, Liv Ulriksen, i en børsmelding.

Sparebank 1-banken oppnådde et resultat etter skatt på 721 millioner kroner, opp fra 454 millioner kroner i fjor.

Konsernets netto renteinntekter ble 820 millioner kroner, mot 541 millioner i fjor. Konsernet hadde andre netto provisjons- og andre inntekter på 309 millioner kroner, mot 311 millioner i fjor.

Utlånsveksten de siste 12 månedene er 5,5 prosent. Totalt utlån ved utgangen av kvartalet var på 98.199 millioner kroner. Innskuddsdekningen var på 86 prosent og ren kjernekapital var på 17,3 prosent.

– Det nordnorske næringslivet er solid, og det påvirker våre tall positivt. Første kvartal er preget av god vekst, god kostnadskontroll og lave tap. Dette gir god underliggende bankdrift, kommenterer Ulriksen i børsmeldingen

Regnskapsførte nedskrivninger og tap utgjorde 57 millioner kroner i første kvartal, mot 32 millioner i fjor. 

Rentenettoen utgjør 2,63 prosent av gjennomsnittlig forvaltningskapital, mot 1,80 prosent på samme tidspunkt i fjor.

Sparebank 1 Nord-Norge sin kostnadsprosent ble 33,2 prosent i første kvartal, ned fra 42,7 prosent i samme periode i fjor.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også