Lavere utlånsvekst i Skudenes og Aakra Sparebank

Banken hadde økte renteinntekter, men lite vekst i utlån i første kvartal. 
Foto: Skudenes & Aakra Sparebank
Foto: Skudenes & Aakra Sparebank

Skudenes og Aakra Sparebank oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 10,6 prosent i første kvartal 2023, opp 2,2 prosentpoeng fra 8,4 prosent i samme periode i 2022.

Banken oppnådde et resultat etter skatt på 34,7 millioner kroner, opp fra 25,4 millioner kroner i fjor.

I kvartalsrapporten kommenterer banken at flere eksterne forhold tilsier at utsiktene fremover er mer uforutsigbare enn normalt; som høy generell inflasjon og stadig økte renter både for privatpersoner og bedrifter. 

– Det antas at en generell økning i rentenivået vil medføre en lavere kredittvekst i samfunnet og dermed utlånsvekst for banken i forhold til hva som har vært normalen de siste årene. I bankens markedsområde er det lav arbeidsledighet og et velfungerende boligmarked. Dette tilsier isolert sett et godt grunnlag for videre vekst og utvikling av banken. Banken legger til grunn at videre resultatutvikling vil være omtrent på nivå med lønnsomheten målt ved egenkapitalavkastning de siste par årene, skriver banken i kvartalsrapporten. 

Konsernets netto renteinntekter ble 56,6 millioner kroner, mot 43,7 millioner i fjor. Konsernet hadde andre driftsinntekter på 20,3 millioner kroner, mot 15,3 millioner i fjor.

Regnskapsførte nedskrivninger og tap utgjorde kr 1,5 millioner i første kvartal, mot 1,3 millioner i fjor. 

Utlånsveksten de siste 12 månedene er 0,41 prosent. Totalt utlån ved utgangen av kvartalet var på 11.784 millioner kroner. Innskuddsdekningen var på 67,4 prosent og ren kjernekapital var på 20,1 prosent.

Rentenetto utgjør 2,07 prosent av gjennomsnittlig forvaltningskapital, mot 1,63 prosent på samme tidspunkt i fjor.

Banken sin kostnadsprosent ble 43,2 prosent i første kvartal, ned fra 45,8 prosent i samme periode i fjor.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også