Klara-Lise Aasen forlater Bank Norwegian

– Å være del av Bank Norwegian, har vært et privilegium og erfaring jeg ikke ville vært foruten. Samtidig er det kun plass til én administrerende direktør i ett fusjonert selskap, ikke to, sier Aasen.
SLUTTER: Klara-Lise Aasen har bestemt seg for å slutte i Bank Norwegian, og vurderer nå nye karrieremuligheter. | Foto: PR / Bank Norwegian
SLUTTER: Klara-Lise Aasen har bestemt seg for å slutte i Bank Norwegian, og vurderer nå nye karrieremuligheter. | Foto: PR / Bank Norwegian

Nordax kjøpte Bank Norwegian høsten 2021 for NOK 19,6 milliarder, og tok selskapet av børs i midten av november 2021. Klara-Lise Aasen som var daværende finansdirektør, ble satt inn som administrerende direktør i juni 2021 og fikk tillit også av det nye styret til å fortsette som administrerende direktør også etter oppkjøpet, november 2021. 

Et privilegium

Bank Norwegian ble 30. november 2022 fusjonert inn i Nordax Bank med hovedkontor i Sverige, som er PE eid med Nordic Capital som majoritetseier. Bank Norwegian fortsatte sin virksomhet, nå som en filial i Norge. Aasen ble også valgt som Branch Manager og har hatt stillingen nå til 2.kvartal. 

Hun har også parallelt hatt stillingen som Credit Risk Officer etter fusjonen, ut februar 2023. Som det fremgår av en kort notis i Nordax konsernets beretning vil Aasen nå fratre i løpet av første halvår 2023. 

– Jeg er svært takknemlig for å ha fått muligheten til å lede Bank Norwegian siden sommeren 2021. Vi har fått god vekst siste året i virksomheten i Norden, og vi har gjennomført ekspansjon inn i to nye land, og vi har vært gjennom en oppkjøpsprosess. Det har vært lærerikt og morsomt, takket være teamet i banken og tilliten jeg fikk fra styret i Bank Norwegian og av Nordax. Det å være del av Bank Norwegian, har vært et privilegium og erfaring jeg ikke ville vært foruten. Samtidig er det kun plass til én administrerende direktør i ett fusjonert selskap, ikke to, sier Klara-Lise Aasen i en epost til FinansWatch. 

Vurderer nye alternativer

Aasen har vært filialleder nå ut første kvartal, men etter integrering som ett selskap med Nordax nå er godt på vei, har hun bestemt seg for å slutte og vurderer nye alternativer fremover for neste karrierevei. 

– Dette er en helt naturlig konsekvens av fusjon mellom to banker og ikke noe dramatikk, og det ble kjent for organisasjonen i vinter. Hva som venter nå vet jeg ikke, men uansett blir det først en ekstra lang sommerferie, som startet nå ved påsken, sier Aasen.

Merete Gillund overtok fra andre kvartal rollen som filial-leder i tillegg til sin jobb som Head of Innovation & Strategic projects.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også