Sterk innskuddsvekst for Nordea Norge

Nordea Norges innskuddsvekst ble over tre ganger høyere enn utlånsveksten. 
Snorre Storset er adm. dir. for Nordea Norge og konserndirektør for Wealth Managemen i Nordea-konsernet. | Foto: Nordea
Snorre Storset er adm. dir. for Nordea Norge og konserndirektør for Wealth Managemen i Nordea-konsernet. | Foto: Nordea

Nordea Norge hadde en 12-måneders utlånsvekst på 4 prosent ved utgangen av første kvartal i år. Innskuddene i filialen økte med 13 prosent i perioden. 

Det gir et utlånsvolum på 795 milliarder kroner og et innskuddvolum på 381 milliarder. Det skriver Nordea i en pressemelding. 

I personmarkedet var utlånsveksten 3,5 prosent, til 386 milliarder. 

– Boligprisene har trukket oppover, og samtidig ser vi god etterspørsel etter boliglån. Antall boliglånssøknader gjennom våre nettsider har økt 20 prosent mot samme periode i fjor, og vi tok imot over 13.400 nye kunder gjennom kvartalet, sier administrerende direktør Snorre Storset i Nordea i meldingen.

Innskuddsveksten i personsegmentet ble 1,9 prosent. 

Bedrift og sparing

Nordea hadde en annualisert vekst i utlån til bedrifter på 10,9 prosent i kvartalet, til 252 milliarder. 

– Norsk næringsliv er robust og klarer seg bra, men så ser vi noen bransjer som er mer utsatt og som har behov for hjelp og rådgivning. I motsatt ende ser vi positiv effekt fra en svak kronekurs som har gitt eksportbedrifter et løft, sier Storset.

Til tross for økte levekostnader er det fremdeles mange som sparer. Nordeas fondskunder nettotegnet fond for 2,15 milliarder kroner, som ga en økning i forvaltningskapitalen på 14,2 milliarder. Total forvaltningskapital er nå 221,6 milliarder for den norske filialen. 

– Markedene har snudd oppover og levert solid verdistigning hittil i år. Vårt råd er imidlertid å ikke feste seg ved kortsiktige svingninger, men å tenke langsiktig om sparing. Det har tjent de som har holdt på fondsandelene godt den siste tiden, sier Storset.

Nordeas markedsandel i fondsmarkedet var 12,0 prosent ved utgangen av kvartalet. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også