Forbruksgjelden økte med 2,1 milliarder kroner i mars

Forbruksgjelden i Norge er i dag på 153,3 milliarder kroner, og har steget med 2,1 milliarder kroner siden forrige måned.
ØKER: Gjeldsregisteret er bekymret for at den rentebærende delen av nordmenns forbruksgjeld vokser.
ØKER: Gjeldsregisteret er bekymret for at den rentebærende delen av nordmenns forbruksgjeld vokser.
NTB

– Vi ser at det har vært en jevn økning i forbrukslån siden juni i fjor, og at bruken av kredittkort er tilbake på samme nivå som i desember, sier daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon Svein Ove Karstensen i en pressemelding.

I dag ligger den norske forbruksgjelden på 153,3 milliarder kroner. Siden forrige måned, har den steget med 2,1 milliarder kroner.

Kredittkortgjelden har økt med 1,7 milliarder (2,5 prosent) den siste måneden, og forbrukslån med 0,5 milliarder (0,6 prosent). Den rentebærende kredittkortgjelden økte med 0,2 milliarder (0,5 prosent). Betalingskort utgjør 0,9 milliarder, og er uforandret sammenlignet med forrige måned. 

Til E 24 sier daglig leder Egil Årrestad i Gjeldsregisteret at gjeldsveksten kan skape problemer.

– Vi ser nå at den rentebærende gjelden vokser. Det gir en større byrde til husholdningsbudsjettene. Logisk sett kan det skape større problemer for folk, sier han.

I løpet av de siste tolv månedene har forbruksgjelden økt med 3,3 mrd. (2,2 prosent). Sist gang den lå på samme nivå var i april 2021.

Forbrukslån har økt med 1,8 mrd. (2,2 prosent) og kredittkortgjeld har økt med 1,9 milliarder (2,8 prosent). Betalingskort har blitt redusert med 0,4 mrd. (30,8 prosent). 

– Den rentebærende forbruksgjelden ligger nå på et høyere nivå sammenlignet med fjoråret. Noe av økningen skyldes nok påsken, men det er viktig at folk kontakter banken sin hvis de har økonomiske problemer, sier Karstensen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også