NIB og Sparebanken Møre viderefører finansiering av SMB-virksomheter

Henter inn 500 millioner kroner sammen for å låne dem videre til små og mellomstore bedrifter i Møre-regionen. 
Adm. dir. Trond Lars Nydal i Sparebanken Møre.
Adm. dir. Trond Lars Nydal i Sparebanken Møre.

Den nordiske investeringsbank og Sparebanken Møre har gått sammen om en lånefasilitet på 500 millioner kroner som de skal bruke til å finansiere SMB-virksomheter i regionen. 

Pengene skal i størst mulig grad gå til å øke konkurransekraften til virksomhetene i sektorer som eiendom, fiske, tjenester og forsyningsskip.

– Jeg er glad for å fortsette samarbeidet vi startet med Sparebanken Møre i 2002 som er avgjørende for NIB for å nå ut til de mange bedriftene på Nordvestlandet. De små, mellomstore og litt større bedrifter bidrar betydelig til produksjon og jobbskaping i regionen. Å gi bedre tilgang til finansiering for prosjekter som øker produktiviteten betyr at vi kan bidra til å styrke konkurransen og effektiviteten i markedene, sier André Küüsvek, president og administrerende direktør i NIB i en pressemelding.

Samarbeidet er en videreføring av et tiltak som startet for drøye 20 år siden. 

– Dette er en viktig langsiktig avtale for Sparebanken Møre og kundene våre. Fylket vårt har en stor andel av små- og mellomstore bedrifter som er viktige generatorer for utvikling og nyskaping. Gjennom låneavtalen kan vi legge til rette for vekst og nødvendige investeringer i dette segmentet. NIB er en sentral finansiell aktør i Norden og Baltikum og denne avtalen befester vårt lange og gode samarbeid med NIB, sier administrerende direktør i Sparebanken Møre, Trond Lars Nydal i meldingen.

Den nordiske investeringsbank er en offentlig støttet investeringsbank som dekker hele Norden og Baltikum. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også