Entercard i rettstvist med tidligere samarbeidspartner

Coop har droppet Entercard som kredittkort-partner til fordel for Sparebank 1 kreditt. Nå reagerer selskapet på prosessen. 
Entercard har fått medhold i Oslo tingrett i en konflikt med tidligere samarbeidspartner Coop.
Entercard har fått medhold i Oslo tingrett i en konflikt med tidligere samarbeidspartner Coop.

1. februar tok det over 20 år lange samarbeidet mellom Coop og Entercard slutt. De to selskapene har i mange år samarbeidet om å tilby kredittkort til Coops medlemmer. Nå er det Sparebank 1 kreditt som er ny avtalepartner for Coop. 

Entercard reagerer sterkt på hvordan kundene oppfordres til å si opp avtalen med Entercard når de skal søke om Coops nye kredittkort. Kundene oppfordres ikke til å si opp andre kredittkort-avtaler, skriver Dagens næringsliv

Entercard skal ha tapt så mye som 4000 kunder daglig med praksisen. Selskapet har hatt 172.000 kunder gjennom Coop-avtalen. 

Får medhold i retten

Nå får Entercard medhold i Oslo tingrett. Tingretten fastslår at informasjonen fra Coop delvis er misvisende, og at det ikke legges vekt på at Entercard tilbyr betydelig lavere rente enn den nye avtalen. 

Coops nye kredittkort har en rente på 25,1 prosent, mens Entercards har en rente på 19,27 prosent.

Coop svarer til Dagens Næringsliv at det oppstod forvirring da Entercard utstedte nye kort til kundene like før avtalen gikk ut, og at kundene har vært usikre på om dette fortsatt er et Coop-kredittkort. Coop har derfor tilbudt kundene å avslutte Entercard-avtalen ved tegning av nytt kort for å bøte på denne forvirringen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også