Amerikansk finansselskap åpner minibank etter at SNN la ned sin

Sparebank 1 Nord-Norge la ned sin minibank i Honningsvåg i fjor – nå etablerer et amerikansk finansselskap sin egen minibank i byen.
Foto: Google maps
Foto: Google maps

I januar 2022 la Sparebank 1 Nord-Norge (SNN) ned minibanken i Honningsvåg i Nordkapp kommune. Nå skal det amerikanske finansselskapet Euronet Worldwide etablere en minibank i byen som har i overkant av 2000 innbyggere, det skriver Finnmarksposten.

Minibanken blir plassert ved en turistbutikk og skal være klar før turistsesongen starter. Euronet har over 50.000 minibanker utstedt rundt om i verden, og åpnet avdeling i Norge i 2018. Selskapet har ikke tilhørighet til en spesiell bank. Ifølge direktør for forretningsutvikling i Euronet med ansvar for Norge og Island, Tomas Eidukevicius, tar ikke Euronet egne gebyrer på norske kort i Norge.

– Euronet er som alle andre tilbydere av minibanktjenester forpliktet til å følge de til enhver tid gjeldende regulatoriske krav. Gebyrer og valutakurser fremkommer tydelig på skjermen før kunden selv velger å foreta en transaksjon eller ei. Våre gebyrer reflekterer kostnaden av å drifte en minibank, som vedlikehold, påfyll av kontanter og øvrige krav til sikkerhet. For de fleste utenlandske kort tilkommer det et valutavekslingsgebyr på uttaket, sier Eidukevicius til Finnmarksposten.

Kommunen må garantere et beløp på 5000 kroner i de seks månedene som er utenfor turissesongen, før Kontrakten kan undertegnes. Finnmarksposten skriver at kommunedirektøren innstiller på at kommunen gjør det.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også