Flere danske banker var nede i helgen etter cyberangrep

Danske banker og den danske sentralbanken ble utsatt for cyberangrep forrige uke. 
Illustrasjonsbilde av cyberangrep. | Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS / X02307
Illustrasjonsbilde av cyberangrep. | Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS / X02307

En rekke danske banker ble lørdag utsatt for et cyberangrep, som gjorde at kundene ikke kunne bruke nettbankene i en periode, det skriver FinansWatch.dk.

Bankdata leverer kjernebanksystemene til blant andre Jyske Bank, Sydbank og Djursland Bank. Kommunikasjonsrådgiver i Bankdata, Jens Refsgaard, bekrefter angrepet.

– I dag opplevde vi et angrep på bankenes nettsider. Samtidig hadde vi et problem med mobil- og nettbanken vår tidligere på lørdag. Problemet er nå løst og vi er på nett igjen, sier han.

Tirsdag var de samme bankenes IT-systemer ute av drift i flere timer. Krasjen ble forårsaket av et såkalt overbelastningsangrep. Det kalles også et DDos-angrep. Det gjøres ved at angriperne utsetter visse nettsteder for tusenvis av søk i løpet av kort tid. Det kan føre til at nettsider krasjer.

I tillegg til Bankdatas kunder ble også den danske sentralbanken utsatt for cyberangrep i løpet av uken, noe som gjorde at nettsiden var midlertidig utilgjengelig.

I forbindelse med angrepet forrige uke opplyste partner i sikkerhetsselskapet CSIS, Jan Kaastrup, at den russiske hackergruppen Killnet har skrevet på meldingstjenesten Telegram at de har satt i gang et angrep mot den danske banksektoren. En sikkerhetssjef i Danske Bank opplyste også til Computerworld at den russiske hackergruppen hadde tatt på seg skylden.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også