Stortinget vil ha kortbetaling på hurtigladere i 2025

Stortingets beskjed til alle ladeselskap er klar og tydelig: Det eneste fornuftige nå er å bygge ladestasjoner med kortbetaling. 
BLIR ENKLERE: Etter 2025 skal du kunne betale med kort på både nye og gamle hurtigladere. | Foto: Elbilforeningen/Jameson Pothecary
BLIR ENKLERE: Etter 2025 skal du kunne betale med kort på både nye og gamle hurtigladere. | Foto: Elbilforeningen/Jameson Pothecary

I innstillingen som i dag ble avgitt i transport- og kommunikasjonskomiteen, vil samtlige partier representert i komiteen stemme for å få på plass kortbetaling på nye hurtigladere. I tillegg vil et flertall bestående av SV, Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Venstre at ladeselskapene også må sørge for å ettermontere en kortbetalingsløsning på allerede eksisterende ladestasjoner innen utgangen av 2025.

– Det er fantastisk at samtlige partier er enige om at vi ikke kan fortsette med det lite forbrukervennlige betalingskaoset vi har i dag, sier leder for kommunikasjon og samfunnskontakt Unni Berge i Elbilforeningen i en pressemelding. 

Berge mener at elbil skal være for alle, og at det derfor er oppløftende at Stortinget ønsker mer forbrukervennlig lading og er konkrete på når dette skal på plass. 

For Elbilforeningen har forbrukervennlig betaling med et minstekrav om kortbetaling ved tæpping, lenge vært et viktig krav på vegne av medlemmene.

– Vi har fått innspill fra svært mange medlemmer om at de ønsker seg enklere betaling når de hurtiglader, så dette er en hyggelig nyhet å bringe tilbake til dem, sier Unni Berge, leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i Elbilforeningen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også