DNB blir medlem i Skift

– Skift har en delingskultur som jeg håper DNB kan bidra til og lære av, sier Kjerstin R. Braathen. 
NETTVERK: – Vi har satt konkrete bærekraftsmål, og gleder oss til å bli med i Skiftnettverket fremover, sier konsernsjef Kjerstin R. Braathen i DNB. | Foto: Stig B. Fiksdal
NETTVERK: – Vi har satt konkrete bærekraftsmål, og gleder oss til å bli med i Skiftnettverket fremover, sier konsernsjef Kjerstin R. Braathen i DNB. | Foto: Stig B. Fiksdal

DNB er årets første Skiftmedlem og har gjennom sin størrelse en betydelig påvikningskraft på omstillingen av Norge og Europa, skriver det næringslivsdrevne klimainitiativet Skift i en pressemelding. 

DNB har et uttalt mål om å være en pådriver for bærekraftig omstilling og har et overordnet mål om netto nullutslipp fra egen finansierings- og investeringsvirksomhet innen 2050. Når DNB nå blir med i Skiftfellesskapet er dette et steg i en større bærekraftssatsing fra banken, forteller konsernsjef Kjerstin R. Braathen i DNB. 

– Skift har en delingskultur som jeg håper DNB kan bidra til og lære av. Vi har satt konkrete bærekraftsmål, og gleder oss til å bli med i Skiftnettverket fremover. Vi vil arbeide for at kapitalen styres mot mer bærekraftige alternativer og grønne verdikjeder, i tråd med vårt mål om netto nullutslipp innen 2050. 

Administrerende direktør Bjørn K. Haugland, understreker betydningen av å få Norges største bank som medlem i Skift. 

– DNB har et bredt engasjement i norsk næringsliv og er store innenfor energisektoren både olje og gass og fornybart. De er derfor godt posisjonert til å påvirke den grønne omstillingen av næringslivet og vi ser frem til å få deres kunnskap og perspektiver inn i Skiftsamarbeidet, sier Bjørn K. Haugland, adm.dir. i Skift.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også