Flere tusen bankbokser avvikles for godt

Sparebank 1 Ringerike Hadeland avvikler 4000 bankbokser. – Over tid har vi sett en nedgang i bruken av bankbokser, sier Torbjørn Kjerstadmo i Sparebank 1 Ringerike Hadeland. 
Sparebank 1 Ringerike Hadeland. | Foto: SSU / Wikimedia Commons
Sparebank 1 Ringerike Hadeland. | Foto: SSU / Wikimedia Commons

I bankboksene kan kunder oppbevare verdisaker, viktige dokumenter eller andre private eiendeler. Men fra 1. januar i år er det ikke lenger mulig for kundene til Sparebank 1 Ringerike Hadeland å inngå avtale om leie av bankboks, og fra første kvartal vil kundene få beskjed om at boksene skal avvikles for godt. 

– Over tid har vi sett en nedgang i bruken av bankbokser, sier Torbjørn Kjerstadmo, banksjef for personmarked i Sparebank 1 Ringerike Hadeland til Ringerikes Blad.

Han forteller at det er to hovedgrunner til at de gjør dette; det ene er et myndighetskrav knyttet til økonomisk kriminalitet, at banken skal vite pengenes opprinnelse. Den andre årsaken er at de ikke lenger har noen leverandør som kan drifte dette for dem, og derfor får de vedlikeholdt systemet. 

Til sammen har banken rundt 4.000 bankbokser, fordelt på kontorene i Hønefoss, Jevnaker og Gran. Ved hovedkontoret i Hønefoss er nesten 1.200 bokser i bruk. Ifølge Kjerstadmo er ikke behovet så stort som det en gang var. 

– I dag er det mange som heller bruker en safe hjemme. Før hadde vi flere manuelle dokumenter, i dag lagres det meste digitalt på pc-en eller i en nettsky.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også