Sparebank 1 Hallingdal Valdres: Delte ut 17,5 millioner i 2022

Sparebank 1 Hallingdal Valdres og tilknyttede stiftelser har i 2022 bidratt til økt aktivitet i lokalsamfunnet og kompetanseheving i regionens næringsliv. Nå kan det søkes om gave for 2023. 
STØTTE TIL LOKALSAMFUNN: Bilde fra frisbee-golf banen ved Valdres storhall, som Sparebank 1 Hallingdal Valdres og stiftelsene har støttet. | Foto: Carl Frithjof Tidemand-Johannessen
STØTTE TIL LOKALSAMFUNN: Bilde fra frisbee-golf banen ved Valdres storhall, som Sparebank 1 Hallingdal Valdres og stiftelsene har støttet. | Foto: Carl Frithjof Tidemand-Johannessen

SpareBank 1 Hallingdal Valdres eies av Sparebankstiftelsen Hallingdal og Sparebankstiftelsen Øystre Slidre. Deler av bankens overskudd blir hvert år overført til stiftelsene som igjen gir gaver til lag og foreninger i Hallingdal og Valdres, alt fra granulathåndtering, til løypekjøring og festivaler. 

– Det er flott å kunne gi støtte til aktivitet i lokalsamfunnet. Vi har bidratt til ulike prosjekter, gaver, løypekjøring og drift, sier Øystein Walle som er daglig leder for de to stiftelsene, i en pressemelding. I tillegg til sponsormidlene delt ut av stiftelsene, har SpareBank 1 Hallingdal Valdres gitt 4,3 millioner kroner i sponsorgaver. 

Gjennom Kimen til Vekst jobber stiftelsene, sammen med SpareBank 1 Hallingdal Valdres, for næringslivet i regionen. Tiltakene varierer noe fra år til år, og det siste året har de jobbet med fire kompetansehevingsprogrammer hvor de samarbeider med Hallingdal Næringshage og Valdres Næringshage om enkelte av ordningene. 

De fire programmene har tatt for seg digital markedsføring, Det grønne skiftet, kompetanse for styrer i selskaper og et eget innovasjonsprogram. 

– Kimen Til Vekst har gitt gaver på 1.749.000kr til kompetanseutviklingsprogrammer for næringslivet i Hallingdal og Valdres, forteller han, og legger til at 1. februar 2023 er søknadsfristen for gavesøknader som dreier seg om gave til drift, driftsstøtte og løypelag. Gaver til ulike prosjekter har løpende søknadsfrist hele året. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også