Saxo Banks «ekstreme spådommer» for 2023

Storbritannia avholder «UnBrexit»-avstemning, et land forbyr kjøtt og utestengelse av skatteparadiser er bare noen av årets noe spesielle spådommer fra Saxo Bank.
Saxo Bank i København. | Foto: PR/Saxo Bank
Saxo Bank i København. | Foto: PR/Saxo Bank

Hvert år kommer den danske banken Saxo Bank ut med en liste over ekstreme spådommer. Det er ikke slik at banken nødvendigvis har stor tro på at spådommene blir sanne, men spådommene kommer med forklaringer.

Listen inneholder 10 spådommer, og her følger noen av dem:

Full utestengelse av skatteparadiser – som følge av krigen og økonomien i verden, tar stater et oppgjør med skatteparadiser, og basert på råd fra økonomirådgivere som sier at skatteparadisene har liten økonomisk hensikt, går OECD med på å ta et aggressivt standpunkt mot skatteparadisene og kjører en full utestengelse av skatteparadiser som Caymen Islands, Bermuda, Bahamas, Mauritius og Isle of Man.

Utestengelsen av disse skatteparadisene vil bety at selskaper ikke kan benytte seg av midler som kommer fra disse skatteparadisene.

Tittelen på spådommen fra Saxo Bank lyder «Utestengelse av skatteparadiser dreper private equtiy», da Saxo Bank skriver at det er private equtiy og venture kapital som også benytter seg av disse skatteparadisene.

OPEC+ og Chindia går ut av IMF, starter handel med ny reserveaktiva – verden anerkjenner den pågående bevæpningen av USD av den amerikanske regjeringen, og dermed går ikke-amerikanske allierte land sammen om å forlate Dollar og IMF og skaper en internasjonal clearingunion (ICU) on en ny reserveaktiva, «the Bancor», skriver Saxo Bank.

Storbritannia holder «UnBrexit»-avstemning – Etter en resesjon der mange mister jobben og skatteinntektene minker, bryter offentlige demonstrasjoner ut som krever nytt valg. I etterdønningene av økonomisk ruin, blir det en ny folkeavstemning på om Storbritannia skal tilbake inn i EU.

Et land forbyr kjøttproduksjon innen 2030 – Uten å peke på hvilket land det skulle være, skriver Saxo Bank i sin spådom at et land vil i 2023 ønske å ta ledertrøya på bærekraft og miljø med tanke på kjøttproduksjon. 

Landet vil først starte med å legge store skatter på kjøttproduksjonen med start i 2025, i tillegg til at landet vil forby all innenlands produksjon av kjøtt fra dyr innen 2030.

Gullprisene til himmels – i 2023 vil markedet forstå at inflasjonen er kommet for å bli. Pengepolitikken hos de store landene vil gjøre at gullprisene stiger, og vil nå over 30.000 kroner, skriver Saxo Bank.

Du kan lese resten av bankens «ekstreme spådommer her».

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også