Deler ut 2,3 millioner ekstra til frivillighet

Likesom under pandemien sliter frivillige lag og organisasjoner også i dagens økonomiske klima. Sparebank 1 Gudbrandsdal har valgt å dele ut ekstra pengestøtte før jul. 
Adm. banksjef Per Ivar Kleiven i Sparebank 1 Gudbrandsdal. | Foto: SpareBank 1 Gudbrandsdal
Adm. banksjef Per Ivar Kleiven i Sparebank 1 Gudbrandsdal. | Foto: SpareBank 1 Gudbrandsdal

Sparebank 1 Gudbrandsdal har gitt 2,3 millioner kroner i en ekstraordinær gaverunde til frivilligheten i sin region. 63 søkere har fått en ekstra utbetaling før jul. 

– Vi vet mange sliter med kostnader og at aktiviteten blir stadig dyrere å tilrettelegge. Gjennom denne tildelingen håper vi å kunne gi frivilligheten litt bedre forutsetninger for å drive det uhyre viktige arbeidet de gjør i sine lokalsamfunn, sier administrerende banksjef Per Ivar Kleiven i en pressemelding.

Gavene er delt ut i to kategorier. 1,5 millioner er gått til 39 lag og foreninger, mens 786.000 kroner er delt ut til 24 aktører som driver med sosial inkludering eller integreringstiltak. 

– Vi fikk veldig mange søknader, og det som virkelig gjør inntrykk er å lese om det flotte arbeidet frivilligheten gjør, særlig i disse tider hvor kostnadene deres øker og behovet for sunne og gode aktiviteter for barn og unge kanskje er viktigere enn noen gang. Frivilligheten er limet i byer og bygder og gjør en fantastisk innsats. Derfor har det vært viktig for banken å kunne bidra ekstra nå i år, sier bankens samfunnskontakt, André Winje Arntzen.

Tildelingene er gjort ut fra en vurdering av søkers økonomiske situasjon og planene deres fremover. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også