Stabsdirektør i Norges bank slutter etter 36 år

Stabsdirektør Birger Vikøren slutter i Norges bank for å bli foreleser i økonomi. 
Stabsdirektør Birger Vikøren slutter i Norges bank etter 36 år, opplyser han på sin Linkedin-profil. | Foto: NTB
Stabsdirektør Birger Vikøren slutter i Norges bank etter 36 år, opplyser han på sin Linkedin-profil. | Foto: NTB

– Jeg er klar for nye utfordringer. Nå skal jeg begynne å jobbe som foreleser og veileder for økonomistudenter ved Universitetet i Oslo og NHH. Jeg ser frem til å lære elevene makroøkonomiske teorier og vise dem hvordan de kan brukes i praktisk politikk, skriver Vikøren på Linkedin.

Vikøren var i 2021 en av fire som søkte på jobben som visesentralbanksjef. Han ble vurdert som ikke aktuell til jobben, da sønnen hans er ansatt som rådgiver i Finansdepartementet, ifølge Finansavisen

Vikøren vil fortsette som medlem av Rådet for Statistisk sentralbyrå og vil sitte i styret i Forskningsrådet, skriver han selv på Linkedin. 

– Etter 36 års tjeneste i Norges Bank har jeg bestemt meg for å slutte. Det har vært en utrolig interessant og givende tid å jobbe som offentlig tjenestemann og økonom med så mange svært kompetente kolleger, og ikke minst jobbe i meningsfulle lederroller innen pengepolitikk, finansiell stabilitet og kapitalforvaltning, utdyper Vikøren på Linkedin-profilen.

Vikøren har vært direktør for finansiell stabilitet i Norges bank fra 1987 til 2011, og var også stedfortredende direktør i Statistisk sentralbyrå mellom 2017 og 2018.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også