Regionbanker trekkes frem som børsfavoritter for neste år

SEBs analytiker tror spesielt to norske regionbanker kommer til å lykkes på børs neste år. 
Konsernsjefene Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest og Jan Frode Janson i SMN er analytikernes yndlinger blant aksje-bankene fremover.
Konsernsjefene Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest og Jan Frode Janson i SMN er analytikernes yndlinger blant aksje-bankene fremover.

– Denne sparebanken har falt ufortjent mye i år, i forhold til både andre sparebanker samt DNB, og dette kan ikke fullt ut forklares med forventninger om svakere Markets-inntjening i 2023.

Det sier SEB-analytiker Thomas Svendsen om Sparebank 1 SMN i Finansavisen

Analytikeren trekker frem at banken vil ha lave bokførte tap neste år, ikke minst fordi de har redusert risikoen i olje og offshore. De venter også en betydelig utbytteutbetaling etter første kvartal. 

Svendsen trekker også frem Sparebanken Vest som et godt investeringsobjekt, gitt at økonomien vil bremse opp. Sparebanken Vest har mesteparten av utlånene boliglån i personmarkedet, og i dagens økonomiske klima er det en fordel for en aksjebank. 

SEB-analytikeren liker også Storebrand-aksjen og venter et utbytte på ni prosent der. Som FinansWatch tidligere har skrevet har også flere andre analytikere trukket frem Storebrand som en av Nordens beste aksjer å ha i tiden som kommer. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også