DNB inviterte hvermannsen til Saga-programmet. Skylder på rampenissen

I natt har mange fått overraskende invitasjon til DNBs eliteprogram Saga. – Ikke svindel, sier DNB.
Også Finanswatch sine journalister har mottatt invitasjon til Saga-programmet. Slik ser eposten ut. | Foto: Skjermdump/DNB
Også Finanswatch sine journalister har mottatt invitasjon til Saga-programmet. Slik ser eposten ut. | Foto: Skjermdump/DNB

I natt fikk mange DNB-kunder en overraskelse fra DNB i innboksen. DNB skal ved en feiltagelse ha sendt ut en epost som ønsker velkommen til fordelsprogrammet Saga til mange vanlige kunder som ikke kvalifiserer for deltakelse, melder TV2. Saga er det mest eksklusive fordelsprogrammet til DNB, ett hakk under Private Banking. 

– Selv om vi bryr oss om alle kundene våre, skal du vite at du som Saga-kunde betyr noe litt spesielt. De nye Saga-kortene er på vei til deg i posten, men du kan allerede nå benytte deg av de nye fordelene dine, skriver DNB i invitasjonen. 

DNB stiller flere krav til de som skal være med i Saga-programmet. Man må ha inntekt høyere enn én million for enkeltpersoner, eller 1,5 millioner som husstand. Alternativt må man ha en investerbar formue på over 2 millioner kroner. 

– Det har skjedd en feil. Det er gått ut melding til mange kunder som ikke skal fått den. Det er ikke en svindel, men resultat av rampenissen, sier Vidar Korsberg Dalsbø, som er pressekontakt hos DNB til TV2.

Dalsbø opplyser om at det er snakk om et betydelig antall kunder. 

I eposten presenteres kundene for et priseksempel på Mastercard fra Saga der en kreditt på 130.000 kroner får 18 prosent rente. 

Saga-programmet har tidligere fått kritikk for å ha så gode fordeler at det driver unødvendig forbruk. 

– Jeg hater å innrømme det, men DNBs Supertilbud får meg til å kjøpe ting jeg ikke trenger, skrev jurist, investor og styremedlem Toril Eidesvik i et innlegg i DN i august i år.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også