SB 1 Østlandet hentet 30 trailerlass med materiell og utstyr fra selskap – bedriften utbetalte ikke lønn til de ansatte før beslaget

Sparebank 1 Østlandet har inndratt materiell og utstyr fra et selskap for å sikre sine verdier fra bedriften som skylder banken 14,5 millioner kroner. Nå sier de ansatte i selskapet at de ikke fikk utbetalt lønn på lønningsdagen som var før banken hentet utstyret.
Foto: Pressebilde
Foto: Pressebilde

Forrige uke hentet Sparebank 1 Østlandet 30 trailerlass med materiell og utstyr fra telekom-entreprenøren Brunbjørn AS. Bedriften skylder banken 14,5 millioner kroner som banken krever inn etter at hele styret og daglig leder i selskapet ble skiftet. Ifølge Sparebank 1 Østlandets advokat har to store kunder hos Brunbjørn stoppet betaling av alle fakturaer på grunn av manglende fremdrift, varslet reklamasjon og heving av kontrakter.

Ifølge avisen Gudbrandsdølen Dagningen, har Brunbjørn også utestående lønninger til de ansatte. Advokat Ingrid Sandberg fra advokatfirmaet Thallaug opplyser til avisen at hun representerer 15 av de ansatte i Brunbjørn. Hun sier at alle de ansatte i selskapet, bortsett fra en håndfull personer i den nye ledelsen, er permittert. Ifølge Sandberg ble de ansatte permittert med 20 minutters varsel. Mange ansatte er også sykemeldt. Noen dager før Sparebank 1 Østlandet hentet de 30 trailerlassene var det lønnsutbetaling til de ansatte. Da ble det klart at ledelsen i Brunbjørn holdt tilbake lønn og bestred flere av sykmeldingene.

– De har verken mottatt lønn eller sykepenger de har krav på, og det har satt flere av dem i en svært utfordrende økonomisk situasjon. Brunbjørn er også varslet om at manglende betaling kan lede til begjæring om konkurs, opplyser Sandberg til Gudbrandsdølen Dagningen.

Avisen har bedt om kommentar fra den nye daglig lederen i Brunbjørn. Han hadde ingen kommentar utover at saken håndteres av jurister.

Sparebank 1 Østlandet har tatt beslag i 30 trailerlass med materiell og utstyr fra en bedriftskunde

Nordea om Olga-dommen: Blir viktigere enn noensinne å forebygge svindel

Forbrukerrådet etter seier i Høyesterett: – Dette vil lette livssituasjonen for mange svindelutsatte nordmenn

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også