Sparebank 1 Østlandet har tatt beslag i 30 trailerlass med materiell og utstyr fra en bedriftskunde

Etter at hele styret og daglig leder ble skiftet hos en bedriftskunde hos Sparebank 1 Østlandet, fikk banken namsmannen til å ta beslag i materiell og utstyr fra bedriften.
Sparebank 1 Østlandet. | Foto: Sparebank 1 Østlandet
Sparebank 1 Østlandet. | Foto: Sparebank 1 Østlandet

Sparebank 1 Østlandet har begjært en midlertidig forføyning overfor telekom-entreprenøren Brunbjørn AS. I forrige uke sikret namsmannen materiell og utstyr i flere politidistrikt på Østlandet på vegne av banken. Seniorkonsulent i Sparebank 1 Østlandet, Roar Sylliåsen, forklarte i tingretten at banken har kjørt inn over 30 trailerlass med materiell og utstyr, som er samlet på et inngjerdet og sikret område på Hamar, det skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

I retten kom det fram at Brunbjørn skylder 14,5 millioner kroner til Sparebank 1 Østlandet. I starten av september fikk banken medhold fra tingretten om at namsmannen kunne ta løsøre tilhørende Brunbjørn. Entreprenøren krevde muntlig behandling av forføyningen i tingretten og den startet mandag i Vestre innlandet tingrett.

Betingelser

Saken bunner i at hele styret og daglig leder i Brunbjørn AS ble byttet i august og Sparebank 1 Østlandet påpeker at det forelå betingelser om at bankens låneavtaler med Brunbjørn ville bli sagt opp hvis det ble gjennomført endringer i styret.

Ifølge Sparebank 1 Østlandets advokat har to store kunder hos Brunbjørn stoppet betaling av alle fakturaer på grunn av manglende fremdrift, varslet reklamasjon og heving av kontrakter. De to store kundene hadde også bedt om at Brunbjørn sluttet å bruke SRS som underentreprenør. Det er daglig leder for underentreprenøren som nå er satt inn som daglig leder i Brunbjørn.

Partene ble enige om å omberamme den muntlige behandlingen av den midlertidige forføyningen til 23. september etter at dommeren foreslo en mulig løsning på bakrommet. Ingen ville kommentere hva løsningen innebar til Gudbrandsdølen Dagningen.

NCB-sjef: – Kapitalbufferkravet hindrer de små aktørene

ASbank fikk krass kritikk fra Finanstilsynet: – Vi har etablert en ny varslingskanal via ekstern tredjepart

Spillegjeld til svenske kriminelle miljøer førte til at 65 norske bankkunder ble svindlet

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også