FinansWatch

Credit Suisse må kutte kostnader

Den sveitsiske storbanken sliter med høye kostnader og ser seg nødt til å gjøre store nedbemanninger.

NEDBEMANNER: På grunn av høye kostnader sliter den sveitsiske storbanken med høye kostnader, og har startet med nedbemanninger. | Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS / X90184

Dette skriver Bloomberg og Finansavisen.

Credit Suisse har siden finanskrisen vært en svært kontroversiell bank, senest denne sommeren med tiltale for hvitvasking av narkotikapenger. Tidligere skandaler har vært knyttet til markedsmanipulasjon og skattesvindel. Selskapets aksjekurs har falt nesten 50 prosent det siste året, og banken ønsker nå å snu den negative trenden, ifølge Finansavisen, med referanse til Bloomberg.

Allerede i forrige måned begynte storbanken, som i slutten av juni hadde en arbeidsmasse på 51.410, å si opp ansatte på det asiatiske kontinentet.

Ifølge kilder Bloomberg har vært i kontakt med er dette kun starten på en svært aggressiv nedbemanningsplan. Estimatet sies å innebære flere tusen roller, og vil trolig bli selskapets største kutt i arbeidsplasser siden den tidligere administrerende direktør Tidjane Thiam kuttet rundt 6.000 roller i 2016, i kjølvannet av uventede tap på handelsposisjoner.

Ifølge Bloombergs kilder vil nedbemanningsplanene bli fullført i løpet av noen måneder, før det potensielt skal kuttes arbeidsplasser i flere år.

Forrige uke ble det kjent at Thomas Gottstein får sparken som konsernsjef i Credit Suisse. Tidligere UBS-sjef Ulrich Körner ble fra 1. august ny konsernsjef.

Lunar Bank i tvil om de greier å skaffe nødvendig kapital for å kjøpe Instabank innen fristen

Sveitsisk storbank tiltalt for hvitvasking av narkotikapenger

Credit Suisse-sjef går av etter brudd på karanteneregler

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch