FinansWatch

Credit Suisse-sjef går av etter brudd på karanteneregler

Etter å ha brutt regler om koronakarantene i Sveits har Antonio Horta-Osorio valgt å gå av som administrerende direktør i storbanken Credit Suisse.

Arkivbilde. Antonio Horta-Osorio går av som toppsjef i Credit Suisse etter å ha brutt reglene for korona-karantene. | Foto: NTB

Portugisiske Horta-Osorio hadde sittet i stillingen i mindre enn et år. Det blir styremedlemmet Alex Lehmann som tar over midlertidig i Sveits' nest største bank.

– Jeg beklager at mine handlinger som privatperson har ført til vanskeligheter for banken og brakt min evne til å representere banken i fare, uttaler Horta-Osorio.

Bruddet på sveitsiske karanteneregler skal ha skjedd etter en reise i desember. BBC skriver at han også skal ha brutt britiske karanteneregler i sommer.

Avgangen skaper ytterligere et problem for banken, som tapte milliarder av kroner i datterselskapene Greensill og Archegos i fjor. Horta-Osorio ble ansatt blant annet fordi han hadde klart å snu skuta i britiske Lloyds.

SDC mener samarbeidet med Lokalbank-alliansen gjør produktet deres bedre tilpasset Norge

Danske Invest Management i Norge får ny leder

Undersøkelse: Sparebankene vil dele ut minst 1,8 milliarder i år 

Mer fra FinansWatch

Fotballsupporter vil brenne Sparebank 1-logoen

Sparebank 1 Sørøst-Norge er sponsor for både Odd og Sandefjord, som spiller i Eliteserien i fotball. Nå deler banken ut gratisbilletter til bortesupportere, og hjemmesupporterne gir banken krass kritikk i sosiale medier.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch