FinansWatch

Lunar Bank i tvil om de greier å skaffe nødvendig kapital for å kjøpe Instabank innen fristen

Tilbudets endelige utløpsdato er 30 september. Nå er Lunar i tvil om de greier å skaffe nok kapital innen fristen.

Robert Berg er administrerende direktør i Instabank. | Foto: Instabank

I slutten av mars i år ga den danske digitalbanken Lunar et bud på 100 prosent av aksjene i Instabank for 1,29 milliarder kroner. Instabank-sjef Robert Berg kalte oppkjøpet en «perfect match».

Både ledelse, styre og aksjonærene i Instabank støttet tilbudet.

I løpet av de to første ukene i april skaffet Lunar seg aksept for 90 prosent av aksjene, og kunne iverksette tvangsinnløsning av de resterende aksjene.

Ved utgangen av juni hadde Lunar fremdeles ikke skaffet tilstrekkelig kapital til å få kjøpe Instabank. Finanstilsynets frist gikk ut i slutten av juni, mens tilbudets endelige utløpsdato er 30. september.

I en børsmelding torsdag ettermiddag, skriver Instabank at Lunar har informert Instabank om at det er usikkert hvorvidt Lunar vil greie å innhente den nødvendige kapitalen og fullføre den regulatoriske prosessen før den 30. september.

Instabank skriver videre at de skal følge situasjonen tett, og ta grep for å beskytte Instabanks interesser og aksjonærer.

Lunar skal bruke sommeren for å rigge seg mot norske småbedrifter

Instabank: – Vi er overrasket

Lunars kjøp av Instabank stopper opp

Mer fra FinansWatch

Sparebanken Vest vil vekse i bedriftsmarknaden

Banken meiner Vestlandet vil bli vinnaren i framtidas lågutsleppssamfunn og ser eit stort vekstpotensiale innafor viktige næringar som sjømat, fornybar, maritim, samt prosessindustrien.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch