FinansWatch

Betalingstjeneste: Hopp i netthandelen på 982 prosent i natt

I timen etter midnatt natt til fredag handlet 982 prosent flere med betalingstjenesten Klarna i Norge enn på denne tiden på en gjennomsnittsdag.

Foto: NTB

Black Friday er forklaringen.

– Selv om fjorårets Black Week på mange måter var spesiell, med strenge koronatiltak og økt bruk av nettet til julehandelen, er det tydelig at også i en mer normal situasjon som vi har i år, så foretrekker flere å handle på nett, sier markedsdirektør Thomas Elvestad i Klarna.

Betalingstjenesten benyttes av mer enn 12.000 norske nettbutikker, ifølge selskapet selv. Etter midnatt ble flere av ukens beste tilbud lagt ut, og da eksploderte netthandelen.

Ser man på resten av uken under ett, fra mandag til torsdag, økte netthandelssalget med 9 prosent hos Klarna sammenlignet med samme periode i fjor.

– De siste årene har vi sett at større deler av salgsvolumet og tilbudene i økende grad har spredd seg til dagene før selve Black Friday. Mye tyder på at dette er en tendens som fortsetter i år, sier Elvestad.

Samtidig understreker han at salget på selve Black Friday i fjor var tre ganger så stort som gjennomsnittet for de andre dagene.

Kunder er i snitt 17 år i banken sin: – Bruk dette arvesølvet til innovasjon

Danske Bank jobber med å digitalisere betalingskortet 

Husholdningene har brukt pandemien til å spare penger 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch