Danske Bank jobber med å digitalisere betalingskortet

Kunder skal ønske seg betalingskort som fungerer helt digitalt. Derfor har Danske Bank satt i gang et arbeid med å utvikle løsninger.
Illustrasjonsfoto. | Foto: picture alliance/Karl-Josef Hildenbrand/dpa
Illustrasjonsfoto. | Foto: picture alliance/Karl-Josef Hildenbrand/dpa

Danske Bank forteller Børsen i Danmark at banken har, som den første banken, inngått en avtale med betalingsappen Apple Pay. Det er siste skritt mot å gjøre kortbruken hundre prosent digital, skriver avisen.

Forskjellige løsninger kan være at kunder legger kortnummer, utløpsdato og sikkerhetskode inn i betalingsapper som Apple Pay, Google Pay eller Mobilepay uten at de har et fysisk betalingskort tilgjengelig. Såkalte virtuelle eller digitale betalingskort har eksistert en stund i bedriftsmarkedet, men har ikke vært vanlig i personmarkedet.

– Det er noe vi ser på, men vi har ikke muligheten ennå. Det er et ønske fra våre kunder, så derfor er det noe vi ser på om vi kan levere i fremtiden, sier sjef for forretningsutvikling Dennis Kristjansen i Danske Bank, til Børsen.

Andre banker tilbyr også at kunder kan bruke kortene i Apple Pay.

Med helt digitale eller virtuelle betalingskort kan man bruke kortet til netthandel eller mobilbetaling på samme måte som med et fysisk kort. På samme måte kan man dersom man sperrer et tapt kort raskere få et nytt kort når man ikke må vente på det fysiske.

Vipps ser på Klarna som sin største konkurrent når de laserer checkout-løsning for nettbutikker

Facebook kan lansere digital lommebok i år

Staavi mener bankene er vant til tøff konkurranse 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter