Vipps ser på Klarna som sin største konkurrent når de laserer checkout-løsning for nettbutikker

Vipps er i ferd med å rulle ut checkout-løsning for nettbutikker.
Foto: Foto: Gorm Kallestad / NTB
Foto: Foto: Gorm Kallestad / NTB

Danske Lunar lanserte sin egen checkout-løsning for to uker siden, og dermed kom de Vipps i forkjøpet. Vipps har planer om å lansere checkout for nettbutikker i løpet av høsten 2021. Men de vill ikke sette en nøyaktig dato, det skriver Shifter.no.

Lanseringen til Lunar uroer ikke produktsjef i Vipps, Jørgen Dalland Selfors. Han mener de største konkurrentene er Klarna, og til en viss grad Apple Pay og Google Pay.

Det er de små og mellomstore bedriftene Vipps ønsker å tilby sine tjenester til. De er ikke ute etter å utkonkurrere Klarna som foretrukken checkout-løsning hos eksempelvis H&M.

– Vi vil tilby små og mellomstore bedrifter en løsning som gir dem det de trenger fra en leverandør. Vipps-betaling, betaling med kort for den som ikke har Vipps og Vipps Logg inn, slik at butikken automatisk får identifikasjon og adresse til kunden, sier Selfors til Shifter.no.

Lunar gjorde et poeng av at konto-til-konto-betalinger var et alternativ for deres tjeneste. Det er en betalingsmåte som går rundt nettverkene til betalingskortene og er derfor billigere i drift.  Vipps kommer ikke til å tilby en slik løsning i starten.

- Alle vil kutte kostnader og komme bort fra avhengigheten av kortnettverkene, men det er ikke enkelt. Lunars løsning hadde vært super om både brukere og butikker var Lunar-kunder, men verden er litt mer fragmentert enn som så, sier han til Shifter.no.

Halvparten av norske fusjoner de siste fem årene ble stoppet

Folketrygdfondet selger alle sine Bank Norwegian-aksjer for 1,7 milliarder kroner

Grong Sparebank setter opp renten 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også