Facebook kan lansere digital lommebok i år

Det sosiale mediet ønsker å lansere en digital lommebok hvor brukerne kan lagre kryptovaluta, og mener de er klare til å få ut lommeboken i inneværende år.
Vil lansere digital lommebok og kryptovaluta, helst innen 2021. | Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714
Vil lansere digital lommebok og kryptovaluta, helst innen 2021. | Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

I et intervju hos nyhetsnettstedet The Information, forteller styreleder David Marcus for Facebooks kryptovaluta Diem, at plattformen er ganske innstilt på å lansere lommeboken i løpet av 2021. Lommeboken skal ha navnet Novi.

I sommer skrev FinansWatch om at direktør for avdelingen for betalingsstrategier og forretningsutvikling Kim Engman i TietoEvry så på stablecoin fra Facebook som en større trussel enn vanlig kryptovaluta.

Han mente da at Facebook presset sentralbanker til å utvikle digitale kontanter. Noe også Norges Bank er godt i gang med.

– Norges Bank har jobbet med digitale sentralbankpenger i vel fire år og vi har nettopp bestemt oss for å fortsette arbeidet som nå går inn i fjerde fase, opplyste spesialrådgiver Andreas Andersen i Norges Bank, til FinansWatch.

David Marcus i Facebook sier videre at han helst skulle ønsket å lansere lommeboken samtidig med den digitale valutaen Diem, som også er på trappene. Diem skal være koblet til amerikanske dollar.

– I teorien kan vi lansere Novi før Diem, men da det er ikke sikkert det er sånn vi vil gjøre det. Det kommer an på hvor lang tid det tar før Diem er klar til å tas i bruk, og det er det ikke jeg som holder tak i, sier Marcus.

I 2019 sa Facebook at de ville komme med en egen kryptovaluta, som da skulle hete Libra. De møtte motstand fra finansmyndighetene som var bekymret for sikkerheten og påliteligheten til den planlagte valutaen. Sist desember bytter Facebook navnet på kryptovalutaen sin fra Libra til Diem, og virksomheten ble flyttet fra Sveits til USA.

Vipps lanserer Vipps Checkout

Nordnet vinner internasjonal designpris

Britiske Paypal-brukere får handle kryptovaluta 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også