FinansWatch

De siste ekstraordinære pandemilånene fra Norges Bank til bankene forfaller i dag

2,31 milliarder kroner, som ble lånt ut 26. august 2020 i forbindelse med koronapandemien, betales i dag tilbake til Norges Bank. De siste av de ekstraordinære lånene som ble gitt i denne forbindelse.

Sentralbanksjef i Norges Bank Øystein Olsen. | Foto: NTB / Tore Meek

– I løpet av 2020 lånte bankene på det meste nesten 200 milliarder kroner i form av ekstraordinære lån fra Norges Bank i forbindelse med koronapandemien. I dag forfaller de siste lånene, det skriver Norges Bank på sine hjemmesider.

Fra i dag vil Norges Bank gå tilbake til ordinær likviditetsstyring og gjennomføring av innskudd fra norske banker. Det medfører at overskuddslikviditet fremover vil trekkes inn i innskuddene fra banken med løpetid som følger av prognosen for strukturell likviditet.

– Med dagens forfall vil Norges Banks likviditetsstyringssystem være tilbake til normalen når de midlertidige endringene i retningslinjer for sikkerhetsstillelse for lån i Norges Bank reverseres 31. august 2021, skriver Norges Bank.

Statens obligasjonsfond står nesten urørt: – Aktiviteten til fondet har vært lav

Toppøkonomer ber Norge melde Oljefondet inn i FNs investorallianse for globale nullutslipp

Finansministeren: Oljefondet er tjent med at vi når målene i Paris-avtalen 

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch