FinansWatch

Bank2 la til nær en milliard i nye refinansieringslån i første halvår

Avkastning og resultat før skatt ble negative i perioden, men bak disse tallene ligger det kundevekst og økte inntekter.

Frode Ekeli, adm. dir. i Bank2. | Foto: Bank2

Restruktureringsbanken Bank2 oppnådde en avkastning på egenkapitalen på -1,3 prosent i første halvår 2021, ned ni prosentpoeng fra 7,7 prosent i samme periode i 2020.

Resultat etter skatt i i perioden ble -6 millioner kroner, ned fra 33 millioner i samme periode i fjor. Driftsresultatet før skatt var på 90 millioner kroner, mot 81 millioner i fjor.

Konsernets netto renteinntekter i kvartalet ble 139 millioner kroner, mot 126 millioner i andre kvartal 2020. Det ga en rentemargin på 5,4 prosent mot 4,4 prosent i fjor.

Driftskostnadene økte noe som følge av strategiske prosesser, men kostnadsprosenten er lavere (35,8 prosent) takk være vekst i inntektene.

Bank2 økte porteføljen av refinansieringslån med 914 millioner kroner i perioden. Det er ikke regnskapsført tap fra utlån og garantier, men banken kjøpte fakturakrav som ga regnskapsmessige tap på 1,5 millioner kroner.

«Første halvår har vært preget av stor etterspørsel etter individuelle finansieringsløsninger for kunder som har behov for opprydning og refinansiering. Samtidig opplever Bank2 stadig økende konkurranse om kundene», skriver banken i rapporten.

Bank2 har inngått en avtale med Aleph Capital Partners og deres samarbeidspartner J. Safra Group om salg av inkassovirksomheten Finans2 og deres kjøpte porteføljer av misligholdte lån. Salget venter på godkjenning fra Finanstilsynet før det gjennomføres, senest 30. oktober i år.

Kraftig resultatforbedring for Jbf Bank og Forsikring

SMN opplever at markedspresset er stort og at kostnadene øker

Sparebank 1 Nordmøre: – Det er viktig å lage et forum for det lokale næringslivet 

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch