Sparebank 1 Nordmøre: – Det er viktig å lage et forum for det lokale næringslivet

Administrerende direktør i Sparebank 1 Nordmøre, Allan Troelsen, mener at fusjonen gir det lokale næringslivet en enda større arena.
Administrerende direktør i Sparebank 1 Nordmøre, Allan Troelsen. | Foto: SpareBank 1 Nordmøre
Administrerende direktør i Sparebank 1 Nordmøre, Allan Troelsen. | Foto: SpareBank 1 Nordmøre

– Vi har vært litt introverte i forbindelse med fusjoneringen. Det har vært helt nødvendig, men nå gleder vi oss til å bli ekstroverte igjen og ha hovedfokuset på kundene våre, smiler administrerende direktør i Sparebank 1 Nordmøre, Allan Troelsen.

Han har ledet Surnadal Sparebank siden år 2000 og frem til banken ble fusjonert med SpareBank 1 Nordvest i mai i år. SpareBank 1 Nordvest var litt over to ganger så stor som Surnadal Sparebank, men det er Troelsen som leder banken som heter Sparebank 1 Nordmøre etter sammenslåingen.

– De to gamle nabobankene hadde mye til felles, i forhold til kultur, strategi og tilnærming til lokalsamfunnet. I tillegg så vi at vi kunne bli en betydelig sterkere og bedre bank på mange områder med å gjøre noe sammen. Det var en ganske naturlig sammenslåing, forklarer Troelsen.

Bankens resultat etter skatt i andre kvartal ble 56 millioner kroner, opp fra 54 millioner i samme periode i fjor. Mange kostnader forbundet med sammenslåingen ble også betalt i løpet av årets første seks måneder, og sammen med oppkjøpet av Trio regnskap påvirker dette resultatet sett i sammenheng med fjoråret.

I resultatet for 2021 er virksomheten i tidligere Surnadal Sparebank inkludert fra 3. mai.

Utfordringer med IT-systemene

Gamle SpareBank 1 Nordvest hadde TietoEVRY som kjernesystem, mens Surnadal Sparebank var en del av Eika Gruppen og hadde SDC-systemet.

– Begge bankene var meget godt fornøyd med alliansene de var en del av. Men da vi fusjonerte måtte vi velge og da ble valget vi Sparebanken 1 Alliansen. Selv om bankene er slått sammen juridisk, så blir IT-systemene våre slått sammen i november, påpeker Troelsen.

Sparebank 1 Nordmøre har rundt 150 ansatte i banken, men konsernet har også to regnskapsfirma. Til sammen er det totalt rundt 215 ansatte. Ingen av de gamle filialene er lagt ned selv om begge de to gamle bankene hadde filialer i Kristiansund.

– Vi får gode synergieffekter av å kjøpe regnskapskontor. På den ene siden kan banken levere en integrert totalpakke til sine kunder. På den andre siden kommer regnskapsfirmaer under stadig strengere regulering. Siden banker har vært strengt regulert over tid, så er det noe vi kan hjelpe dem med, poengterer Troelsen.

Skaper møtepunkt for det lokale næringslivet

Et av tilbudene Sparebank 1 Nordmøre har for sine bedriftskunder er at de jevnlig arrangerer møter og konferanser for det lokale næringslivet. Det gir kundene en arena der de kan møte hverandre og knytte kontakter.

– Det er viktig å lage et forum for det lokale næringslivet og vi har sett at det er et tilbud som bedriftskundene våre setter pris på. Nå som vi har slått sammen de to bankene, så kan vi skape en enda større arena som vi tror vi gjøre det lokale næringslivet enda sterkere, sier Troelsen.

Allan Troelsen ansatt som sjef i fusjonerte Sparebank 1 Nordmøre

Surnadal Sparebank: Kjempegodt fornøyd med å sette resultatrekord i koronaåret

Surnadal Sparebank nesten doblet overskuddet  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også