FinansWatch

Allan Troelsen ansatt som sjef i fusjonerte Sparebank 1 Nordmøre

Troelsen er i dag leder av en av fusjonsbankene. Nåværende leder i Sparebank 1 Nordvest vil trekke seg tilbake som følge av fusjonen.

Allan Troelsen blir administrerende direktør i den fusjonerte Sparebank 1 Nordmøre. | Foto: Surnadal Sparebank

Fusjonen mellom Sparebank 1 Nordvest og Surnadal Sparebank nærmer seg et faktum. Sparebank 1 Nordmøre vil etter planen bli registrert i Foretaksregisteret 3. mai i år. Dette skriver selskapene i en børsmelding.

Finanstilsynet har gitt sin velsignelse og de respektive styrene har godkjent fusjonen og opprettelsen av en ny sparebankstiftelse. Nå er også leder av den nye banken klart, helt i henhold til planen.

Allan Troelsen (f. 1967), nåværende adm. banksjef i Surnadal Sparebank ble tirsdag ettermiddag formelt ansatt av styret som administrerende direktør i den fusjonerte banken, med effektiv tiltredelse på tidspunktet sammenslåingen er registrert i Foretaksregisteret.

Ifølge Troelsen egen LinkedIn-profil har han jobbet i Surnadal Sparebank som leder siden sommeren 2000, altså snart 21 år. Hele denne perioden har han ledet banken. Han har også seks styreverv i næringslivet i bankens region.

Troelsen er utdannet ingeiør og økonom med en mastergrad i strategisk ledelse fra BI på toppen.

Folland trer av

Administrerende direktør Odd Einar Folland (f. 1955) i Sparebank 1 Nordvest trer av etter 25 år i banken, hvorav 8 år i styret og 17 år i som øverste leder. Når den juridiske sammenslåingen av SpareBank 1 Nordvest og Surnadal Sparebank gjennomføres 3. mai, trer Folland av som øverste leder i SpareBank 1 Nordvest.

Nytt styre

Styret i Sparebank 1 Nordmøre blir satt sammen slik:

  • Runar Wiik, leder
  • Inger Grete Lundemo, nestleder
  • Heidi Blakstad Dahl, medlem
  • Gerd Marit Langøy, medlem
  • Halvard Fjeldvær, medlem
  • Rannveig Eikrem, varamedlem
  • Harald Moen, varamedlem

SpareBank1 Nordvest forbereder fusjon med Surnadal Sparebank

Surnadal Sparebank nesten doblet overskuddet

Historisk godt resultat for Voss Veksel- og Landmandsbank 

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch