FinansWatch

Kraftig resultatforbedring for Jbf Bank og Forsikring

Jbf Bank og Forsikring er fremdeles desidert størst på forsikring, men ser at stadig flere kunder samler bank og forsikring hos dem.

Adm.dir. Helge Dalen i Jbf Bank og Forsikring.

Jbf Bank og Forsikring oppnådde et resultat etter skatt for første halvår på 192,9 millioner kroner, opp fra 73,9 millioner i samme periode i fjor.

Bankvirksomhetens netto renteinntekter i halvåret ble 97,4 millioner kroner, mot 126,0 millioner i andre kvartal 2020. Premieinntektene i forsikringsvirksomheten ble 498,5 millioner kroner, mot 462,8 millioner i fjor. Totale inntekter endte på 779,0 millioner.

– Forbedringer i den underliggende driften kombinert med bærekraftig vekst og høye finansinntekter gjør at vi leverer et meget sterkt resultat ved utgangen av andre kvartal, sier konsernsjef, Helge Dalen i Jbf bank og forsikring i en pressemelding.

Utlån til kunder økte fra 8,0 milliarder i fjor til 8,7 milliarder i år, i egen balanse. Totale utlån, inkludert de som er plassert i Eika Boligkreditt er på 15,1 milliarder kroner, en samlet 12-måneders utlånsvekst på 8,17 prosent.

– I bank har vi en betydelig utlånsvekst i flere regioner i første halvår. Det viser at vi er konkurransedyktige på pris, og at banken klarer å kapitalisere på at forsikringsselskapet vårt har Norges mest fornøyde kunder, sier Dalen.

Også innskuddene fikk en økning fra 7,6 milliarder i fjor til 8,3 milliarder i år. Tapene i bankvirksomheten var på 705.000 kroner.

Kostnadene økte med fem millioner kroner fra fjoråret. Selv om rentekostnadene var under halvparten av i fjor, var samtidig erstatningsutbetalingene 40 millioner høyere.

«Selv om Jbf forsikring fortsatt er lokomotivet i konsernet, velger stadig flere av våre kunder å samle både bank og forsikring i Jbf», skriver virksomheten i rapporten sin.

SMN opplever at markedspresset er stort og at kostnadene øker

Sparebank 1 Nordmøre: – Det er viktig å lage et forum for det lokale næringslivet

Dahl er utnevnt til nestleder for Handelsbanken: – Sparebankene er større konkurrenter i Norge enn de er i de andre nordiske landene

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch