Instabank med rekordresultat

Banken har senket utlånstapene og økt utlånsporteføljen. Det gjør at Instabank mener de er i rute for å nå vekst i utlån for 1 milliard i 2021.
Administrerende direktør Robert Berg i Instabank mener banken er i rute for å øke utlån med 1 milliard i 2021. | Foto: Instabank
Administrerende direktør Robert Berg i Instabank mener banken er i rute for å øke utlån med 1 milliard i 2021. | Foto: Instabank

«Sterk utlånsvekst og lave tap bidro til rekordoverskudd for instabank. Sammenlignet med samme kvartal i fjor er resultatet nær doblet», står det i børsmeldingen fra banken.

Instabank oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 13,8 prosent i andre kvartal 2021, opp 6,1 prosentpoeng fra 7,7 prosent i samme periode i 2020.

Resultat etter skatt i andre kvartal ble 19,5 millioner kroner, opp fra 9,9 millioner i samme periode i fjor.

Konsernets netto renteinntekter i kvartalet ble 66,8 millioner kroner, mot 52,1 millioner i andre kvartal 2020. Total inntekt lå på 74,5 millioner kroner i andre kvartal 2021.

– Vi er godt i rute til å nå vårt ambisiøse mål om å øke utlån med 1 milliard i 2021. Det tilsvarer en vekst på over 35 prosent. Veksten i inntekter har også gitt oss et rekordresultat. Strategien om å utvikle Instabank til en bank med et bredere produktspekter har åpenbart vært vellykket, sier administrerende direktør Robert Berg, i børsmeldingen.

Tap på utlån gikk ned til 2,1 prosent av utlån, som er lavere enn første kvartal og andre kvartal fra i fjor.

Instabank skriver i børsmeldingen at det skyldes at en stor del av utlånsveksten kommer innen pantelån, hvor tapsnivået er lavt, men at det også er en forbedring innen forbrukslån.

«Andelen misligholdte lån er synkende, og banken opplever ingen negative effekter av pandemien», står det videre.

Banken forventer videre vekst i andre halvår.

Sterk utlånsvekst for Sparebank 1 SMN

Sparebank 1 Nord-Norges resultat viser bedre tider for hele regionen

Sparebanken Sogn og Fjordane hadde null i nedskrivinger i andre kvartal 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også