Sparebank 1 Nord-Norges resultat viser bedre tider for hele regionen

SNN fikk en betydelig fremgang fra fjoråret og ser at regionen er i ferd med å legge pandemien bak seg.
Konsernsjef Liv B. Ulriksen i Sparebank 1 Nord-Norge ser at stadig flere velger dem. | Foto: Marius Fiskum
Konsernsjef Liv B. Ulriksen i Sparebank 1 Nord-Norge ser at stadig flere velger dem. | Foto: Marius Fiskum

Sparebank 1 Nord-Norge oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 14,2 prosent i andre kvartal 2021, opp 1,3 prosentpoeng fra 12,9 prosent i samme periode i 2020. Det kommer frem av konsernets kvartalsrapport.

Resultat etter skatt i andre kvartal ble 575 millioner kroner, opp fra 473 millioner i samme periode i fjor.

Konsernets netto renteinntekter i kvartalet ble 502 millioner kroner, mot 515 millioner i andre kvartal 2020. Totale driftsinntekter var på 1066 i kvartalet.

Utlånsveksten i kvartalet var 7,8 prosent. Innskuddsveksten endte på 27,3 prosent.

For året hittil er årsveksten i bedriftsmarkedet på 7,4 prosent og personmarkedet 9,8 prosent.

– Denne trenden har vi sett gjennom hele 2021. Det nordnorske næringslivet går godt. Eksporttallene fra sjømatmarkedet er rekordhøye. Bygg- og anleggsbransjen, som også er en svært viktig næring i nord, går godt, selv om de opplever en del usikkerhet knyttet til blant annet materialkost. Vi ser også en boligprisutvikling som jeg mener er fornuftig. Prisene stiger fortsatt, men med noen unntak mer i tråd med øvrig prisstigning, sier konsernsjef Liv B. Ulriksen i en pressemelding. 

På kostnadssiden er det et betydelig press, men banken holdet seg innenfor målet.

– Spesielt er økende IT-kostnader utfordrende for oss. Samtidig gjør ny teknologi det mulig å drive mer effektivt over tid. Vi har vært opptatt av å ta grep i tide, og iverksatte en rekke tiltak i løpet av 2020, herunder tilpasning av vårt filialnett. Vi har som mål at kostnadene ikke skal utgjøre mer enn 40 prosent av inntektene, og med 39,1 prosent er vi innenfor når vi ser på årets første seks måneder. Så er det selvsagt minst like viktig å arbeide med topplinjen, og hele tiden lete etter nye forretningsområder. Både Vipps, Fleks og Fremtind er eksempler på at vi lykkes godt med dette. Det er også gledelig å se at både EiendomsMegler 1 Nord-Norge, Regnskapshuset og SpareBank 1 Finans Nord-Norge fortsetter å levere godt, sier Ulriksen.   

Banken sier resultatet deres gjenspeiler hele regionen og viser at en normalsituasjon nå er på vei tilbake.

– SpareBank 1 Nord-Norge speiler på mange måter landsdelen. Det resultatet vi nå legger frem forteller med all tydelighet at vi er i ferd med å legge pandemien bak oss, sier konsernsjef Liv B. Ulriksen.  

Sterk utlånsvekst for Sparebank 1 SMN

Sparebanken Sogn og Fjordane hadde null i nedskrivinger i andre kvartal

SR-Bank nærmer seg milliarden på bunnlinjen

Lokalbanksjef tror de økte byggevareprisene vil påvirke banken: – Vi kan nok se at markedet for nye boliger kjølner litt fremover 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også