FinansWatch

Lokalbanksjef tror de økte byggevareprisene vil påvirke banken: – Vi kan nok se at markedet for nye boliger kjølner litt fremover

Administrerende banksjef i Askim & Spydeberg Sparebank, Rune Hvidsten, forklarer at dyrere byggematerialer kan få konsekvenser for banken fremover.

Administrerende banksjef i Askim & Spydeberg Sparebank, Rune Hvidsten. | Foto: Askim og Spydeberg Sparebank

– Vi er en godt sammensveist gjeng som jobber godt sammen. Det fører til en god opplevelse for kundene våre og det fører igjen til at vi har levert det beste halvårsresultatet så langt, smiler administrerende banksjef i Askim & Spydeberg Sparebank, Rune Hvidsten.

Onsdag la banken frem andre kvartals rapport. Hvidsten påpeker at banken har noe større kostnader på grunn av overgangen fra Eika Alliansen til Lokalbank-alliansen.

– Vi skal over i den nye alliansen før året er omme. Akkurat nå sitter vi med kostnader til begge alliansene. Etter at overgangen er fullført faller kostnadene til Eika Alliansen bort, påpeker Hvidsten.

Konsernets netto rente- og provisjonsinntekter i kvartalet ble 51,2 millioner kroner, mot 45,9 millioner i andre kvartal 2020. Banksjefen ser optimistisk på tiden fremover og tror på ytterligere vekst.

Forventer å ta en god markedsandel

– Vi har en sterk stilling i vårt område. Vi tror på videre vekst ettersom det er mye aktivitet i Indre Østfold og Skiptvet. Men vi forventer også at vi klarer å ta en god markedsandel i Follo-området som har en ekstrem vekst akkurat nå, påpeker Hvidsten.

Han avviser at banken kommer til å forsøke å bli større i områdene til de andre lokalbankene i Indre Østfold; Eidsberg Sparebank, Trøgstad Sparebank og Marker Sparebank.

Høye pris på byggematerialer

Hvidsten tror også at de høye prisene på byggematerialer kommer til å gjøre seg gjeldene for banken fremover.

– Det er liten tvil om at byggevareprisene er på en topp nå. Jeg tror de vil gå ned, men jeg tror ikke at de kommer tilbake til der de var. Noe av den økte kostnaden må nok tas av entreprenørene og noe må de som kjøper hus ta. Vi kan nok se at markedet for nye boliger kjølner litt fremover mens entreprenører og boligkjøpere finner ut hvordan den nye balansen skal være, sier Hvidsten.

Askim & Spydeberg Sparebank har rundt 50 ansatte.

BRAbank fortsetter veksten til tross for et tøft norsk marked

Sandnes Sparebank skifter profil

SR-Bank nærmer seg milliarden på bunnlinjen 

Mer fra FinansWatch

Tryg inngår forlik i underslagssak

I en underslagssak har Sandberg revisjon, On time regnskap, regnskapskonsulent Johnsgaard og Gjensidige forsikring inngått forlik med Tryg forsikring før saken kom opp i Oslo tingrett.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch