SR-Bank nærmer seg milliarden på bunnlinjen

Regionbanken på sørvestlandet hadde en kraftig fremgang i andre kvartal i år. EK-avkastningen ble mer enn tredoblet fra fjoråret.
Sparebank 1 SR-Bank fikk et veldig sterkt resultat i andre kvartal og nærmer seg milliarden på bunnlinjen. | Foto: Foto: Jan Inge Haga/SpareBank 1 SR-Bank
Sparebank 1 SR-Bank fikk et veldig sterkt resultat i andre kvartal og nærmer seg milliarden på bunnlinjen. | Foto: Foto: Jan Inge Haga/SpareBank 1 SR-Bank

Sparebank 1 SR-Bank oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 13,2 prosent i andre kvartal 2021, opp 9,2 prosentpoeng fra 4,0 prosent i samme periode i 2020.

Resultat etter skatt i andre kvartal ble 816 millioner kroner, opp fra 256 millioner i samme periode i fjor.

Konsernets netto renteinntekter i kvartalet ble 1001 millioner kroner, mot 1026 millioner i andre kvartal 2020. Provisjonsinntektene endte på 454 millioner kroner.

– Vi har løpende og tett oppfølging av våre bedriftskunder, og registrerer at flertallet av disse klarer seg bra, og i tillegg forventer økt aktivitet fremover. En del av disse kundene er offshorerederier. De av rederiene som har hatt behov for restrukturering, er nå restrukturert og fremstår bedre rustet for å møte fremtiden. Vår samlede eksponering av utlån til bedrifter innen olje og offshore, er på sitt laveste nivå sammenlignet med de siste fem årene. Fremover forventer jeg at denne andelen fortsatt skal falle, både som følge av lavere investeringer i denne sektoren og vår omstilling til en tydeligere ESG profil av våre samlede utlån, sier Benedicte Schilbred Fasmer, konsernsjef i SpareBank 1 SR-Bank i en pressemelding.

Nedskrivningene på utlån var på 58 millioner kroner i kvartalet, mot 831 millioner i fjor.

Utlånsveksten de siste 12 månedene er 5,3 prosent for første halvår. I personmarkedet økte utlånene med 5,6 prosent, mens det var en nedgang på -1,2 prosent i bedriftsmarkedet.

62,2 prosent av utlånene er i personmarkedet, mens utlån til utsatte bransjer som offshore, olje og gass nå er nede i 3,0 prosent av totalt utlån. På bedriftssiden er eiendom den bransjen banken låner ut mest penger til (14,2 prosent).

Voss Veksel- og Landmandsbank med historisk godt første halvår

DNB får flere påbud fra Finanstilsynet i Danmark i forbindelse med hvitvasking og terrorfinansiering

Sparebank 1 Gruppen med sitt sterkeste halvårsresultat noensinne

SpareBank 1 Østlandet fusjonerte for fire år siden: – Alle fikk et eierskap til veien videre 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også