FinansWatch

To av tre banktopper tror filialmodellen er død om fem år

Fokuset på digitalisering og trender som AI, API og skytjenester har økt kraftig under pandemien, og flere enn før ser dette som fremtiden for bankene.

DIGITAL FREMTID: 2 av 3 banksjefer i Economist Intelligence Unit-undersøkelsen tror filialmodellen er død om fem år. | Foto: Thomas Brun / NTB

Pandemien har satt fart i digitaliseringen av banktjenester. Den raske utviklingen har ført til at to av tre ledere innen bankbransjen nå tror filialmodellen vil være dør innen fem år. Dette skriver Finextra.

Blant de 305 banktoppene som er spurt på global basis, er det flest i Nord-Amerika som venter denne utviklingen. APAC har de laveste forventningene til at filial-modellen forsvinner lavest.

For fire år siden ventet 35 prosent av banksjefene som ble spurt i den globale Economist Intelligence Unit-undersøkelsen at filialmodellen var nær utløpsdato. Nå svarer 65 prosent av respondentene at de tror filialene vil være modne for historiens skraphaug innen fem år.

Sky, AI og API regnes som de trendene som vil ha størst innvirkning på bransjen i de kommende årene.

80 prosent av respondentene svarer at de tror det å klare å utnytte verdiene som ligger i AI (kunstig intelligens) vil være det som skiller vinnerne fra taperne i bankmarkedet.

En tredjedel av respondentene opplyser at de i egne investeringsbudsjetter fokuserer på AI-plattformer som digitale rådgivere og stemmeassisterte kanaler.

 

Startet i lokaler fra SR-banken - verdsatt til to milliarder

SpareBank 1 SMN: Stort forenklingspotensial i compliance-arbeidet

DnB og Nordea EU-ledende på åpne banktjenester  

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch