Startet i lokaler fra SR-banken - verdsatt til to milliarder

Da oljekrisen rammet, så Stavanger-baserte Sparebank 1 SR-Bank behov for å legge forholdene til rette for nye, lokale, start-ups.
Boost AI-gründer Lars Selsås flyttet tilbake til Norge idet oljekrisen rammet Norge og Stavanger. Med støtte fra SR-Bank skapte de nye arbeidsplasser i Stavanger. | Foto: AP Photo/Elise Amendola, File
Boost AI-gründer Lars Selsås flyttet tilbake til Norge idet oljekrisen rammet Norge og Stavanger. Med støtte fra SR-Bank skapte de nye arbeidsplasser i Stavanger. | Foto: AP Photo/Elise Amendola, File

Resultatet ble at Boost AI fikk tilgang på gratis kontorlokaler i Romsøegården i Stavanger sentrum. Banken, som ble selskapets første kunder, ba techgründerne om å bygge avanserte chatboter som kunne automatisere dialogen med kundene på en brukervennlig måte.

Etter to måneder med koding hadde de utviklet den best fungerende løsningen som var å oppdrive på verdensmarkedet.

– SR-Bank er fortsatt en viktig kunde for oss, og besvarer i dag 42 prosent av kundehenvendelsene ved hjelp av chatbot- en vår. Vi leverer det beste produktet i verden på dette området, sier Boost AI-gründer Lars Selsås til Næringsforeningen.no.

I dag tilbyr Boost AI chatbot-tjenester til 90 kommuner, NAV og kjente merkenavn som SpareBank 1 SR-Bank, Santander, DNB, Nordea, Telenor og Telia.

Fem år etter oppstart har Boost AI passert 100 millioner kroner i årlige abonnementsinntekter. I forbindelse med at Nordic Capital nylig gikk tungt inn i selskapet, anslo Nettavisen at verdien på selskapet som oppsto som et svar på oljekrisen i dag er rundt to milliarder kroner.

 

Ny risikokapital-aktør vil dra oppstartsselskaper gjennom vekstfasen

Nordisk venturekapital fristes stadig mer av grønne oppstartsbedrifter

Danske Bank vil hjelpe gründere – selv om de mangler pant 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også