DnB og Nordea EU-ledende på åpne banktjenester

Ifølge en fersk rapport har Norge, sammen med resten av Norden og Storbritannia, best forutsetninger for å dra nytte av åpne banktjenester.
95 PROSENT AV BEFOLKNINGEN HAR SMARTTELEFON: Høy drad av digitalisering gjør at Norge har gode forutsetninger for å dra nytte av open banking | Foto: Foto: Frank May / NTB
95 PROSENT AV BEFOLKNINGEN HAR SMARTTELEFON: Høy drad av digitalisering gjør at Norge har gode forutsetninger for å dra nytte av open banking | Foto: Foto: Frank May / NTB

Rapporten «Open Banking Readiness Index: The Future of Open Banking in Europe», som er utarbeidet av Mastercard, undersøker hvor langt utviklingen av åpne banktjenester har kommet i ti europeiske land.

Her slås det fast at det er store forskjeller mellom landene, både når det gjelder hvor langt de har kommet i å møte PSD2-kravene til åpne banktjenester, og hvor godt forberedt de er på å ta nye banktjenester i bruk.

Ifølge rapporten er det Norge, sammen med de andre nordiske landene og Storbritannia, som er best forberedt.

– Ved å utnytte pan-europeiske utviklinger som PSD2, beveger alle europeiske banker seg i retning av et fullt åpent bankmiljø. Men det er klart at Norden, i tillegg til Storbritannia, leder an, med forbrukere som i høy grad er klare til å ta tjenestene i bruk, og mange tjenester som allerede er tilgjengelige, sier Erik Gutwasser, sjef for Mastercard i Norden og Baltikum.

Når Norge scorer høyt, skyldes det en høy grad av digitalisering og utstrakt bruk av digitale banktjenester. Samtidig har Norge har en høyt utviklet digitalt betalingsøkosystem. I tillegg har de fleste store norske banker en strategi for åpne banktjenester. Rapporten peker ut DNB og Nordea Group blant de ledende europeiske bankene på området.

Neonomics og Experian inngår nordisk avtale

DNB blokkerer sine kunder fra Renteradar.no

Santander lanserer økonomi-app i samarbeid med Nordic API Gateway  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også