FinansWatch

Neonomics og Experian inngår nordisk avtale

Experian vil bruke norske Neonomics til å forbedre presisjonen i sine kredittvurderinger.

Christoffer Andvig, adm. dir. i Neonomics. | Foto: Neonomics

Det norske fintech-selskapet Neonomics skal levere data til en ny databaseløsning som blir en del av Experians Open Banking-plattform, skriver Experian i en pressemelding.

Neonomics vil med samtykke fra forbrukerne samle inn transaksjonshistorikk fra deres bankkonti og deretter dele informasjonen med Experian som vil bruke informasjonen til å skape mer oppdaterte kredittopplysninger.

– Vi er begeistret for å skulle samarbeide tett med Neonomics og sammen skape tilgang til forbrukernes transaksjonsdata og gjøre utgiftsberegninger på en hurtigere, sikrere og enklere måte for både lånesøkere og -tilbydere, sier Bo Rasmussen, nordisk salgsdirektør i Experian.

Del av større strategi

Experian har som strategi å øke åpenheten mellom lånetilbydere og låntakere, og dette samarbeidet er en del av denne strategien. I tillegg har Experian utviklet en maskinlæringsplattform kalt Trusso hvor ulike institusjoner kan kategorisere transaksjonsdata. Det er denne plattformen Neonomics skal være en del av.

– Vi er stolte av at Experian har valgt Neonomics til å hjelpe dem med å drive deres Open Banking-initiativ. Med bedre dataforvaltning, gode brukeropplevelser og innsikt hjelper vi Experian me å levere en mye sterkere verdi til sine kunder, sier Christoffer Andvig, administrerende direktør i Neonomics.

Løsningen skal først lanseres i Danmark, deretter i hele Norden.

SpareBank 1: Lanserer kryptovaluta på Svalbard

Zwipe satser i Midtøsten og Afrika

Huddlestock vinner internasjonal fintech-pris 

Mer fra FinansWatch

Fotballsupporter vil brenne Sparebank 1-logoen

Sparebank 1 Sørøst-Norge er sponsor for både Odd og Sandefjord, som spiller i Eliteserien i fotball. Nå deler banken ut gratisbilletter til bortesupportere, og hjemmesupporterne gir banken krass kritikk i sosiale medier.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch