FinansWatch

SpareBank 1 SMN: Stort forenklingspotensial i compliance-arbeidet

Compliance: Bankene i Europa jobber hardt med antihvitvaskingsarbeid, men allikevel er det flere som får bøter. Knut Eilif Halgunset i SpareBank 1 SMN tror de høye kravene vil føre til mer samarbeid, og ønsker mer tydelighet fra regelverket.

MYE ARBEID: Leder for transformasjon og strategiske partnere i SpareBank 1 SMN, Knut Halgunset, frykter at det blir mye jobb for bankene fremover. | Foto: SpareBank 1 SMN

Halgunset er leder for transformasjon og strategiske partnere i SpareBank 1 SMN og mener at regelverket i henhold til antihvitvaskingsarbeidet er klart nok for bankene i Europa, men når det kommer til krypto, er det litt mer usikkert.

– På grunn av regelverket kan vi hente inn en del informasjon om våre kunder, men da kun bruke informasjonen til antihvitvaskarbeid. Så informasjonen vi får ta i bruk er god. Utfordringen for øyeblikket er krypto. Her er det en gråsone og vi skulle gjerne sett at regelverket var tydeligere. Jeg er redd for at myndighetene skyver litt mye av ansvaret og arbeidet over på oss banker som øker arbeidsbyrden ytterligere, sier Halgunset til FinansWatch.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Ørskog Sparebank retter fokuset mot Olga-svindel

Banksjef i Ørskog Sparebank kaller det «blodig urettferdig» at bankene skal måtte stå ansvarlig om kundene går imot signert avtale. Nå skal banken gjøre en jobb så Ørskog Sparebank slipper å miste kapital.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch