FinansWatch

SpareBank 1 SMN: Stort forenklingspotensial i compliance-arbeidet

Compliance: Bankene i Europa jobber hardt med antihvitvaskingsarbeid, men allikevel er det flere som får bøter. Knut Eilif Halgunset i SpareBank 1 SMN tror de høye kravene vil føre til mer samarbeid, og ønsker mer tydelighet fra regelverket.

MYE ARBEID: Leder for transformasjon og strategiske partnere i SpareBank 1 SMN, Knut Halgunset, frykter at det blir mye jobb for bankene fremover. | Foto: SpareBank 1 SMN

Halgunset er leder for transformasjon og strategiske partnere i SpareBank 1 SMN og mener at regelverket i henhold til antihvitvaskingsarbeidet er klart nok for bankene i Europa, men når det kommer til krypto, er det litt mer usikkert.

– På grunn av regelverket kan vi hente inn en del informasjon om våre kunder, men da kun bruke informasjonen til antihvitvaskarbeid. Så informasjonen vi får ta i bruk er god. Utfordringen for øyeblikket er krypto. Her er det en gråsone og vi skulle gjerne sett at regelverket var tydeligere. Jeg er redd for at myndighetene skyver litt mye av ansvaret og arbeidet over på oss banker som øker arbeidsbyrden ytterligere, sier Halgunset til FinansWatch.

Les hele artikkelen

Få 21 dagers fri tilgang.
Ingen kredittkort nødvendig.

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Trial banner

Siste Nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger