Finans Norge: Flere nordmenn tåler renteøkning nå enn før pandemien

Bare 13 prosent av de spurte sier de vil få problemer med å betale en ekstra utgift på 20.000 kroner.
Idar Kretuzer er adm. dir. i Finans Norge. | Foto: Jörgen Skjelsbæk
Idar Kretuzer er adm. dir. i Finans Norge. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

Finans Norge har bedt Kantar TNS om å gjennomføre en undersøkelse blant norske bankkunder om deres økonomiske situasjon. Ifølge undersøkelsen står det bedre til for de fleste nå, enn før pandemien.

For eksempel oppgir 86 prosent av de spurte at de har enten ingen eller bare små problemer med å håndtere en ekstra utgift på 20.000 kroner. 79 prosent oppgir at de er i posisjon til å kunne spare.

– I løpet av det siste året har vi alle opplevd begrensninger på reiseaktivitet, opplevelser og forbruk. Dette har vært belastende. Samtidig er det positivt å se at norske forbrukere har benyttet perioden med lave renter og mindre forbruk til å bygge seg opp en økonomisk buffer, sier adm. direktør Idar Kreutzer i Finans Norge på Finans Norges nettsider.

Videre oppgir 62 prosent at de kan klare en renteøkning på 2 prosentpoeng. For ett års siden svarte 58 prosent at de kunne håndtere dette. For fem prosentpoeng oppgang svarer 47 prosent at de kan håndtere det, opp fra 43 prosent i fjor.

– Det er varslet at det kommer renteøkninger til høsten når økonomien tar seg opp igjen. Derfor er det veldig bra at så mange mener de kan klare dette uten problemer, og at de føler sikkerhet for inntekten sin fremover, sier Kreutzer.

Det er fortsatt 13 prosent som oppgir at en utgift på 20.000 kroner vil gi nokså store problemer for dem. For de fleste vil familien være den de henvender seg til for hjelp, ikke bankrådgiveren eller NAVs gjeldsrådgivere.

Sparebank 1 Nordmøre sender ungdommer på kirkegården

Flekkefjord Sparebank fikk 40 søkere til «banksjef for en dag»

Gjensidige vant pris for strategispill på app 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også