FinansWatch

Flekkefjord Sparebank fikk 40 søkere til «banksjef for en dag»

Lokalbankens program for sommerpraktikanter har vært svært populært. Kandidatene begynte denne uken.

Adm. banksjef Heidi Nag Flikka i Flekkefjord Sparebank ser det som et samfunnsoppdrag å gi sommerjobb til potensielle tilflyttere til området. | Foto: Mailinn Kjørkeleiv

Av 40 søkere har Flekkefjord Sparebank valgt ut syv unge mennesker som skal få være med på bankens program for sommerpraktikanter. En av tingene de skal få prøve seg på er å være banksjef for en dag.

Banksjef Heidi Nag Flikka sier banken ser internship-programmet som del av sitt samfunnsoppdrag.

– Vi vil skape levende lokalsamfunn og bidra til å få kompetanse tilbake til regionen, sier administrerende banksjef Heidi Nag Flikka til Agder.

– Det ene aspektet er å gi lokal ungdom relevant arbeidserfaring og profilere seg som attraktiv kompetansearbeidsgiver. Skal vi klare å få dyktig lokal ungdom til å komme hjem, må bedriftene henvende seg til lokal ungdom. Vi ønsker dette skal være til inspirasjon for andre bedrifter, slik at også flere kan gjøre det samme.

Kandidatene studerer i hovedsak økonomi til vanlig og selv om de ikke studerer i lokalområdet har alle en tilhøringhet i bankens nedslagsfelt.

Eika: Vi har en vei å gå før vi er der vi ønsker å være på likestilling

Forsker: Positivt at likestilling heves til bedriftsnivå

Håper radikale grep øker kvinneandelen i ledende finansposisjoner 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch