Flekkefjord Sparebank fikk 40 søkere til «banksjef for en dag»

Lokalbankens program for sommerpraktikanter har vært svært populært. Kandidatene begynte denne uken.
Adm. banksjef Heidi Nag Flikka i Flekkefjord Sparebank ser det som et samfunnsoppdrag å gi sommerjobb til potensielle tilflyttere til området. | Foto: Mailinn Kjørkeleiv
Adm. banksjef Heidi Nag Flikka i Flekkefjord Sparebank ser det som et samfunnsoppdrag å gi sommerjobb til potensielle tilflyttere til området. | Foto: Mailinn Kjørkeleiv

Av 40 søkere har Flekkefjord Sparebank valgt ut syv unge mennesker som skal få være med på bankens program for sommerpraktikanter. En av tingene de skal få prøve seg på er å være banksjef for en dag.

Banksjef Heidi Nag Flikka sier banken ser internship-programmet som del av sitt samfunnsoppdrag.

– Vi vil skape levende lokalsamfunn og bidra til å få kompetanse tilbake til regionen, sier administrerende banksjef Heidi Nag Flikka til Agder.

– Det ene aspektet er å gi lokal ungdom relevant arbeidserfaring og profilere seg som attraktiv kompetansearbeidsgiver. Skal vi klare å få dyktig lokal ungdom til å komme hjem, må bedriftene henvende seg til lokal ungdom. Vi ønsker dette skal være til inspirasjon for andre bedrifter, slik at også flere kan gjøre det samme.

Kandidatene studerer i hovedsak økonomi til vanlig og selv om de ikke studerer i lokalområdet har alle en tilhøringhet i bankens nedslagsfelt.

Eika: Vi har en vei å gå før vi er der vi ønsker å være på likestilling

Forsker: Positivt at likestilling heves til bedriftsnivå

Håper radikale grep øker kvinneandelen i ledende finansposisjoner 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også