FinansWatch

Sparebank 1 Nordmøre sender ungdommer på kirkegården

I Surnadal kommune skal 17-åringer få to uker sommerjobb. Da Sparebank 1 Nordmøre ikke hadde arbeid passende for en 17-åring, ønsket banken at ungdommene skulle drive kirkegårdsarbeid.

GIR TIL KIRKEN: Sparebank 1 Nordmøre vil øremerke sommerjobber til kirkegårdsarbeid. | Foto: Sparebank 1 Nordmøre

Det er et spleiselag mellom flere bedrifter og Surnadal kommune som skal gi to uker med lønnet sommerjobb til 17-åringene. Sparebank 1 Nordmøre hadde ikke jobber i banken til 17-åringene og gir derfor sin resurs videre til kommunen, men vil øremerke sitt bidrag til opprydding av kirkegårdene i området. Blant annet gressklipp, skriver avisen Driva på sine sider.

– Jeg går selv mye på kirkegården og legger merke til når det begynner å bli for langt gress. Slik vil vi ikke ha det, sier Liv Dalsegg, som skal ha kommet på dette, til avisen.

Hun er markedssjef i banken og tok kontakt med sognerådsleder Maret Heggset og spurte om det var greit at banken kunne øremerke ungdom til stell av kirkegården. Sognerådet og kirken ble glad for hjelpen de nå får.

– Vi setter virkelig pris på bankens øremerking av ungdommer til oss, sier Heggset til Driva.

Tilbudet heter «Sommerjobb 17» og erstatter et tilbud Surnadal kommune hadde for noen år siden der kommunen ga alle 17-åringer sommerjobb. Dette ble for dyrt og kommunen har derfor inngått et samarbeid med flere i næringslivet som er villige til å stille opp.

Flekkefjord Sparebank fikk 40 søkere til «banksjef for en dag»

Forsker: Positivt at likestilling heves til bedriftsnivå

Håper radikale grep øker kvinneandelen i ledende finansposisjoner

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch