Sparebank 1 Nordmøre sender ungdommer på kirkegården

I Surnadal kommune skal 17-åringer få to uker sommerjobb. Da Sparebank 1 Nordmøre ikke hadde arbeid passende for en 17-åring, ønsket banken at ungdommene skulle drive kirkegårdsarbeid.
GIR TIL KIRKEN: Sparebank 1 Nordmøre vil øremerke sommerjobber til kirkegårdsarbeid. | Foto: Sparebank 1 Nordmøre
GIR TIL KIRKEN: Sparebank 1 Nordmøre vil øremerke sommerjobber til kirkegårdsarbeid. | Foto: Sparebank 1 Nordmøre

Det er et spleiselag mellom flere bedrifter og Surnadal kommune som skal gi to uker med lønnet sommerjobb til 17-åringene. Sparebank 1 Nordmøre hadde ikke jobber i banken til 17-åringene og gir derfor sin resurs videre til kommunen, men vil øremerke sitt bidrag til opprydding av kirkegårdene i området. Blant annet gressklipp, skriver avisen Driva på sine sider.

– Jeg går selv mye på kirkegården og legger merke til når det begynner å bli for langt gress. Slik vil vi ikke ha det, sier Liv Dalsegg, som skal ha kommet på dette, til avisen.

Hun er markedssjef i banken og tok kontakt med sognerådsleder Maret Heggset og spurte om det var greit at banken kunne øremerke ungdom til stell av kirkegården. Sognerådet og kirken ble glad for hjelpen de nå får.

– Vi setter virkelig pris på bankens øremerking av ungdommer til oss, sier Heggset til Driva.

Tilbudet heter «Sommerjobb 17» og erstatter et tilbud Surnadal kommune hadde for noen år siden der kommunen ga alle 17-åringer sommerjobb. Dette ble for dyrt og kommunen har derfor inngått et samarbeid med flere i næringslivet som er villige til å stille opp.

Flekkefjord Sparebank fikk 40 søkere til «banksjef for en dag»

Forsker: Positivt at likestilling heves til bedriftsnivå

Håper radikale grep øker kvinneandelen i ledende finansposisjoner

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også